Kako je Šeron Stoun zadržala lepotu i seksepil u sedmoj deceniji života?

23-07-2019

Mnogima je teško poverovati da Šeron Stoun ima 61 godinu. Ova holivudska glumica redovno oduševljava svojom pojavom na važnim događajima i dokazuje da je odabirom zdravog životnog stila,  moguće usporiti starenje i ostati u formi

Odabrala sam da dostojanstveno starim

Naime, nakon što je 2001. doživjela težak moždani udar,  dve  je godine provela ispočetka učeći hodati i govoriti. Taj nemili događaj dao joj je nov pogled na starenje i zdravlje: “Imala sam male šanse za preživljavanje i devet dana sam bila na odelu intenzivne nege. Ne trebam nekoga ko će me žaliti jer starim. Ja sam odabrala dostojanstveno starenje, izjavila je za Holivud Reporter.

Ne pije alkohol, kafu…hrani se zdravo

Stoun je postala vrlo disciplinovana po pitanju ishrane, ali i telovežbe. Trenira četiri do pet puta nedeljno, a kombinuje vežbe istezanja, snage, jogu, pilates i ples: “Ako ne stignem u teretanu, vežbam kod kuće u kadi koristeći otpor vode”, pojasnila je Šeron. Glumica takođe  izbegava alkohol, ali i kofein te gluten. Uglavnom kuva kod kuće, a najviše se fokusira na namirnice kao što su kvinoja, sočivo i povrće.

Švarceneger je inspirisao za svakodnevni fitnes

Zanimljivo je, da joj je inspiracija legendarni glumac Arnold Švarceneger s kojim je 1990 glumila u filmu ”Total recall’. Upravo druženje sa  mišićavim glumcom a danas i političarem, uvjerilo je da kvalitetna fitness rutina može značiti veliku životnu promenu, a to je pravilo koje i danas sledi: “Morala sam dizati stvarno teške tegove i vežbati karate zbog uloge”, prisetila se Stoun.

Ljubav prema bližnjima, jedna je od tajni njene lepote

Za izgled, Šeron može da zahvali dobrim genima, ali i ljubavi prema bližnjima s kojima provodi puno vremena te im  pomaže koliko može:   “Osim ishrane i fitnessa, na zdravlje utiče i dovoljno sna, duboko disanje i briga o vrtu te praktikovanje budizma. Osećam se opuštenije kad razmišljam o tim stvarima.”, zaključila je za WebMD.

FOTO: Screenshot Instagram / Sharon Stone

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar