Kako se rešiti trajne šminke sa obrva?

22-06-2018
Featured Video Play Icon

U želji da budu lepše i privlačnije žene čupaju,  tetoviraju i konturiraju svoje obrve bojom koja traje nekoliko godina. No šta kad vam se rezulat iscrtavanja obrva više ne sviđa , ili ih nakon nekog vremena, jednostavno poželite vratiti u prvobitno stanje?

Tetoviranje obrva: dogotrajno olakšanje a ponekad i trauma 

Pre desetak godina, žene su se  počele laserski rešavati obrva i zamenjivati ih željenim iscrtanim oblikom pomoću trajne šminke. Ali kako  niti jedna moda nije večna, tako su se i trendovi oblika i izgleda obrva, tokom godina menjali .  Početna tetovaža od pre decenije ,danas je uznapredovala do, donedavno izrazito popularne, japanske tehnike iscrtavanja koja vizuelno stvara sliku gušćih i tamnijih obrva. Ipak nisu uvek svi zadovoljni rezultatom urađenih obrva.  Neke žene ih se požele rešiti odma a druge kroz određeno vreme, obično nakon što se promene modni trendovi .

Šta je trajna šminka? 

Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu. Za razliku od klasične tetovaže , boja vremenom postaje svetlija , kako bi konačno, nekad i posle 5 godine, trajno nestala.Trajna šminka obrva se radi specijalnim aparatima i naravno , specijalnim bojama koje su odobrene od svetske zdravstvene organizacije.  Sprovodi u sterilnim uslovima, što podrazumeva korišćenje sterilnih igala, kao i boja koje se koriste.

Trajnog make upa zapravo se ne možete rešiti 

Priznati dermatovenerolog dr Dinko Kaliterna, kaže kako ne treba previše očekivati od laserskog tretmana uklanjanja trajne šminke, jer je rezultat često minimalan i nepredvidiv:  ”Najveći problem je što pigment prilikom tretmana uklanjanja tetovaže zna da promeni boju u tamniju .

dr Dinko Kaliterna , dermatovenerolog

Po mom iskustvu ne mogu reći da sam vidio dobre rezultate,  i ne treba imati visoka očekivanja . Drugi problem je , što laser može ošetetiti dlaku. Iz tog razloga veoma sam oprezan kod izvođenja ovog tretmana i prvo napravim probni deo na minimalnom uzorku kože da vidim kako će da reaguje. Ponavljam, moguće je ali bez visokih očekivanja i sa neizvesnim rezulatatom.” Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Screenshot/ Arhiv

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar