Korekcija grudi je najizvođeniji estetski zahvat u svetu ali muškarci ih vole svih oblika i veličina – pokazala studija

23-06-2018

Istraživači Univerziteta Velington na Novom Zelandu “otkrili” su da muškarci jednostavno obožavaju gledati u ženske grudi.  Naime, upravo grudi su deo ženskog tela koji pripadnici jačeg pola prvo pogledaju.

Muškarci vole grudi bez obzira na veličinu

Čak polovina muškaraca koji su učestvovali u istraživanju, priznala  je kako prvo pogledaju ženske grudi, a zatim lice. Rezultati su pokazali  i da su grudi deo ženskog tela u koji muškarci najduže gledaju.  Posebno zanimljiv podatak je da, suprotno opšteprihvaćenom mišljenju, muškarcima veličina grudi uopšte nije bitna.

Korekcija grudi je najizvođeniji svetski estetski hirurški zahvat

Iako su danas u estetskoj i plastičnoj hirurgiji dostupni mnogi zahvati koji ranije nisu bili mogući, žene se lekarima i dalje najčešće obraćaju zbog toga što su nezadovoljne veličinom grudi. U estetske korekcije grudi ubrajaju se smanjenje, podizanje i povećanje grudi. To su  ujedno i najčešći estetski zahvati na svijetu. Samo u SAD više od 300 000 žena svake godine ugradi silikonske umetke.

Zbog čega se žene uglavnom odlučuju na korekciju grudi?

Žene su često opterećene svojim izgledom, više nego muškarci, te su pored viška kilograma najčešće nezadovoljne veličinom svojih grudi. Svaka majka zna da nakon porođaja takođe dolazi i do gubitka forme ili čak smanjenja dojki. To je još jedan od razloga za njihovo povećanje. Ipak glavni razlog za korekciju su trendovi koji nameću lepe grudi , čvrstog oblika.  Osim implantatskim umecima, grudi se mogu popuniti i vlastitom masnoćom, samo šta je taj rezultat privremen.

FOTO: Arhiv / Giphy

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar