Kako se uz pravilnu negu rešiti proširenih pora?

11-03-2020

Proširene pore muče veliki broj muškaraca i žena i nije ih se tako lako rešiti.  Kod ovog problema najvažnija je stalna nega određenim preparatima kako bi se ublažile posledice i sprečilo dalje širenje pora.  To će svakako ublažiti problem ali on neće u potpunosti nestati.

Bez pravilnog čišćenja nema rezultata

Pravilno čišćenje kože lica ključni je faktor za negu i sprečavanje širenja pora. To je ujedno i svakodnevni korak broj jedan u nezi kože lica. Odaberite blagu penu ili gel za čišćenje lica i umivajte se dva puta dnevno: ujutru, kako biste skinuli masnoću nastalu tokom noći i uveče, kako biste očistili prljavštinu nastalu od spoljašnih faktora, šminke, ali i unutrašnjih, znoja i masnoće.

Ne zaboravite na piling 

Isto tako, jednom do dva puta nedeljno odradite piling kože. Ukoliko imate suvu kožu na obrazima, najbolje je da koristite peel – off maske, a ako vam je koža kombinovana ili masna, piling sa granulicama je pravo rešenje. Adekvatnim čišćenjem pora, izbacuje se višak sebuma i odstranjuju se mrtve ćelije sa kože lica. Svakako se preporučuje i svakodnevno nanošenje odgovarajućih prirodnih krema, koje ne maste kožu lica, već joj vraćaju izgubljenu vlažnost i hidratacijju. Koristite posebne kreme uveče i ujutru, a dodatne serume pre kreme, po potrebi.

 

Izbegavajte ove proizvode 

Ono što posebno trebate izbegavati kod prošitrenih pora je:  ne koristite sapune ili druge proizvode za negu lica koji ih zapušavaju, ne koristite proizvode koji maste kožu (naročito ako imate taj tip kože),  izbegavajte proizvode koji isušuju kožu, ne upotrebljavajte lufe, peškire, grube četke za piling kože,  nikad nemojte ići u krevet sa šminkom, ne koristite previše vruću vodu,  ne izlažite kožu sunčavim zracima i uvek koristite kreme sa zaštitnim faktorom.

 

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar