Koliko često treba prati kosu?

04-07-2018

 “Koliko često treba prati kosu?”, pitanje je oko kojeg se često diskutuje.  Iz tog razloga  doktorka Kurtis Švarc, pomoćnica direktora za ličnu negu za istraživanja i razvoj u “Dow Chemical Company”, i dr. Dženet Vindiš, menadžerka tehničke službe za ličnu nege, održale su “Reddit AMA (Ask Me Anything)” kako bi pojasnile neke stvari..

“Da li je istina da su šamponi štetni za našu kosu i hoće li ona biti zdravija i lepša ako ne koristimo hemijske preparate”, pitala je jedna korisnica Reddita nakon čega je pokrenuta rasprava, piše Independent.

Prilikom pranja treba imati na umu kakve je tekstura vaše kosa. Gusta i kovrdžava kosa usporava širenje sebuma, ulja je  čini masnom. Zato  se preporučuje njeno pranje jednom nedeljno. Osobe s retkom i slabom kosom moraće to da čine češće.

Takođe je veoma bitno da znate kakav je tip vaše kože i kose .  Ako imate normalnu kožu i kosu koja nije ni premasna ni presuva, kosu bi trebalo da perete jednom do dva puta nedeljno.

Oprezan treba biti i prilikom odabira preparata za oblikovanje kose. Ukoliko ih koristite svaki dan vlasi će vam sigurno biti puno oštećenije tako da ih  ne biste trebali još više uništavati hemikalijama iz šampona.

FOTO: Pexels / Giphy

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar