Korejska esencija: preparat koji hidrira i podmlađuje kožu

21-04-2022

Esencija je tečni kozmetički preparat iz Južne Koreje  koji se nanosi na lice između tonika i seruma.  Esencija hidrira i podmlađuje, a posebno se preporučuje nezi zrele kože 

Šta je esencija?

Poreklom iz Južne Koreje, esencija (essence) je tečni proizvod za hidrataciju i negu kože, koji ne treba pomešati sa tonikom. On suštinski radi kao “prajmer” za serume i kreme koje nanosite posle. Esencije imaju benfite slične serumu, a pošto sadrže mnogo manje molekule aktivnih sastojaka, mogu prodreti u najdublje slojeve kože, mnogo dublje nego vaša krema. Esencija kombinuje više elemenata skincare rutine u jednom proizvodu: one hidriraju i vraćaju koži balans, dok koriste visoko koncentrovane nivoe aktivnih sastojaka. Ona prodire kroz našu kožnu barijeru, a dodatna hidratacija omogućava koži da upije sve one dragocene sastojke iz narednog proizvoda koji nanosite.

Kako se koristi esencija?

Kako bi esencija bila potpuno efektna, potrebno je pravilno naneti na lice – bez pamučnih tufera. Iako se nalazi u tečnom stanju, esencija se pravilno nanosi dlanovima na kožu. Sipajte malo ove dragocene tečnosti na dlanove i utisnite proizvod dlanovima u kožu, bez njenog razvlačenja. Tufere izbegavajte jer upijaju mnogo proizvoda, dok na koži završi samo manja količina esencije. Korejske žene nikada ne preskaču esenciju u rutini nege kože, bez obzira da li je jutro ili veče. Nakon čišćenja kože, nanesite tonik, kako biste pripremili kožu za esenciju. Potom nanesite esenciju, tako što ćete je dlanovima utisniti u kožu. Kada se ona upila, nastavite sa serumom i kremom.

Uloga esencije u rutini nege

Osim jednostavno osećaja hidratacije i luksuza, esencije nose u sebi i antiaging element. Dodatni korak vlaženja kože, počev od ranog uzrasta, može pomoći vašem tenu da ostane zdrav i jedar. Azijatkinje generalno imaju tanju hidratantnu barijeru kože, nego kavkaske žene, i zato su sklonije transepidermalnom gubitku vlage. Esencija stvara jaču, otporniju podlogu kože za dugoročno poboljšanje njenog stanja i izgleda. Ipak ovaj tip proizvoda nije namenjen svakoj koži . Ako imate masnu kožu ili problem sa preteranim lučenjem sebuma, esencija možda nije za vas. Osobe kojima će prijati esencija su one sa normalnom, suvom  ili mešovitom kožom, a njeni efekti će se posebno videti na zreloj koži.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar