Kreirajte svoj osmeh uz pomoć kompjuterskog softwera

28-05-2022
Featured Video Play Icon

Digital Smile Design je najnoviji instrument u estetskoj stomatologiji koji omogućava svakom pacijentu da zajedno sa stomatologom kreira idealno rešenje za svoj osmeh. Korak po korak, spajaju se funkcionalnost, potrebe i želje pacijenta sa najboljim estetskim rešenjem

Smile design concept

Digital Smile Design (DSD) je koncept koji uz pomoć kompjuterske tehnologije simulira krajnji rezultat stomatološkog tretmana.  Uz korišćenje profesionalne foto-opreme i savremenih kompjuterskih tehnologija prikupljaju se informacije dostupne različitim specijalistima koji zajednički donose odluku o mogućim terapijama za svakog pacijenta.

Parametri za kreiranje savršenog osmeha

Pomoću fotografija visoke rezolucije i video zapisa pacijenta, detaljnije se može sagledati odnos usana, zuba, desni, i samog lica u pokretu. U obzir se uzimaju zenice i razmak između nih, položaj uglova usana i simetrala lica. Izvodi se niz matematičkih merenja u cilju verifikacije simetrije i proporcije lica i zuba, a potom se nastavlja proces dizajniranja novog osmeha.

Prednosti ove metode

Konačni plan, koji se pomoću matematičkih proračuna iz digitalnog prevodi u realni, pokazuje se pacijentu. Virtuelna simulacija različitih terapijskih planova omogućava pacijentu da istraži i odabere plan koji mu se najviše dopada. Prednost DSD metode je predvidivost, tj. pre bilo kakve stomatološke intervencije pacijent vidi krajnji rezulatat i o njemu može diskutovati sa stomatologom, ili čak nešto promeniti.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: arhiv

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar