Dentalni viniri: savršeni zubi i prelep osmeh u rekordnom roku

15-09-2020
Featured Video Play Icon

Viniri ili fasete su već duže apsolutni hit u stomatologiji. Reč je o tankim keramičkim ljuspicama pomoću kojih se u rekordnom roku može postići savršena promena boje , oblika i položaja zuba. Pored toga, ova metoda je minimalno invazivna, pojašnjava dr med dent Nikola Bakiš iz stomatološke ordinacije Dental corner esthetics

Fasete se razlikuju po kvalitetu, izgledu i ceni

Viniri se dele u nekoliko kategorija i razlikuju po materijalu, kvalitetu i ceni, kao i u visini estetskih kriterijuma.  Kompozitne fasete predstavljaju brže i jeftinije rešenje, ali efekat im je dosta niži. Rade se od materijala od kojeg se izrađuju bele plombe.  Keramičke fasete svakako su najvalitetnije i estetski najsavršenije. Izrađene su od veoma kvalitetne keramike koja je sama po sebi transparentna, odnosno, sasvim prirodno propušta svetlost. Na taj način postiže neuporedivo bolje estetske osobine u odnosu na druge vrste faseta,  stoga dolazi i viša cena.

Zahvaljujući kompjuterskom programu, moguže iskreirati svoj osmeh

Dizajnirajte sami svoje zube

Sa napretkom estetskih komponenti, materijali nam zapravo dozvoljavaju da sve manje pripremamo zub. Zubna gleđ se minimalno uklanja,  svega nekoliko desetina milimetara. Prilikom prve posete stomatološkoj ordinaciji uzima se otisak zuba koji se potom šalje u zubotehničku laboratoriju , gde se zajedno sa fotografijama pacijenta analizira i dizajnira krajnji rezultat. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

Pre i posle ugradnje dentalnih vinira

Brza izrada i savršen estetski rezultat

”Nakon što se viniri izrade u zubotehničkoj laboratoriji sledi njihovo postavljanje na već pripremljene zube. Posebnim cementom zaokružuje se protokol propisan od strane proizvođača na kom insistiramo. Fasete se lepe na zube, i na taj način u rekordnom roku postižemo savršenu funkcionalnost i estetiku”, zaključuje dr med Dent Nikola Bakiš iz  stomatološke ordinacije Dental corner esthetics.  Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

dr Nikola Bakiš iz ordinacije Dental Corner Esthetics

FOTO: Estetic.rs

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar