Dr Tanja Radenkov: u jednoj proceduri transplatiramo 5000 dlaka

17-09-2020
Featured Video Play Icon

AHT metod za transplantaciju kose postiže zavidne rezultate i jedan je od vodećih. Podrazumeva korišćenje najsavremenije opreme i elemenata koji dodatno stimulišu folikul kako bi procenat uspešnosti bio izuzetan. Rezultat je potpuno prirodan, a procedura se uradi za samo jedan dan, bez bola, ne ostavljajući vidne ožiljke, kaže dr Tanja Radenkov iz klinike Eterna

Pregled gustine kose

”Pri vađenju  i implantovanju folikula dlake primenjuju se najveći standardi i najstručniji kadar. Prvi korak je zakazivanje konsultativnog pregleda, na kojem se SYS-COS kamerom, koja je softverski povezana sa računarom, pregleda gustina kose po kvadratnom centimentru. Na osnovu tog parametara, proceni se davajuća regija a zatim pacijent uputi u preoperativni tok’ ‘kaže dr Radenkov, specijalizant estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije iz klinike Eterna.

prp tretman

PRP za viši procenat uspeha

”Kako bi efekat operacije bio što bolji, pre same transplantacije kose – pacijent se podvrgava PRP tretmanu. Reč je o metodu koji stimuliše samozaceljenje kože, a serum dobiven iz krvi, obiluje faktorima rasta i regenerativnim supstancama. Što se tiče samog zahvata presađivanja, gustina kose u donatorskom delu, iznosi između 90 i 110 dlaka po kvadratnom centimentru, dok je u prednjoj temenoj regiji znatno manja.”, pojašnjava dr Tanja.

pre i posle transplantacije kose

Transplantacija 5000 dlaka

”Tokom intervencije se koristi specijalna pinceta sa kojom se vade folikuli bez oštećenja. U toku jedne procedure može se nesmetano izvaditi do 5000 dlaka u jednoj proceduri, što nas izdvaja od drugih ordinacija koje se bave sličnom delatnošću. Osim presađivanja kose postoji mogućnost prebacivanja folikula i na ostale delove tela poput obrva, brade i grudi. Nakon operacije, transplantiranim folikulima je potrebno neko vreme da se adaptiraju na novu okolinu , a dlake počnu normalno da rastu. Taj proces obično traje oko 6 meseci, nakon čega počinje da raste nova, bujna i prekrasna kosa.”, zaključuje dr Tanja Radenkov.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar