Laserska epilacija trajno eliminiše ženske brkove

09-11-2023
Featured Video Play Icon

Brkovi kod žena zaista mogu da stvore velike frustracije, budući da je reč o delu lica koji je itekako vidljiv. Iako postoji nekoliko načina za njihovu eliminaciju, najbolji i trajan rezultat daje laserska epilacija 

Brkovi – noćna mora svake žene

Neželjene dlačice iznad usne –  odnosno brkovi , prava su noćna mora za svaku modernu ženu.  Blago rečeno, u današnje je vreme estetski neprihvatljivo videti brkatu ženu jer ona odaje dojam nebrige za sebe.  Brijanje , depiliranje, šećerna pasta , konac …samo su neki od načina na koji žene eliminišu neželjene dlačice iznad gornje usne,  ali ipak zlatni standard je diodni laser.

Laser – najbolje rešenje za eliminaciju neželjenih dlačica

Lasersko uklanjanje dlaka je  medicinska intervencija koja za rešenje tog problema  koristi diodni laser. On stvara intenzivan pulsirajući zrak  određene talasne dužine (810 + 940 nm), koji nepovratno  uništava koren dlake. Da bi se to postiglo, energija lasera mora prodreti nekoliko milimetara u kožu kako bi se dosegao koren . Kada dopre do melanina u dlaci, svetlost se apsorbira, tj. pretvori u toplinu.  Više u videu na vrhu teksta.

Koji je najbolji laser za epilaciju?

”Što je dlaka tamnija, deblja i gušća, to se više topline proizvede. Toplina oštećuje matične (genocells) ćelije oko dlačica i područje neposredno uz vlas koje je odgovorno za ponovni rast. To omogućava drastično smanjenje dlačica na tretiranom području. Diodni laser Asclepio postao je sinonim za sigurnu i dugotrajnu epilaciju. ”, pojašnjava estetski hirurg dr Dinko Bagatin.

Koliko tretmana je potrebno za potpuni efekat?

Iako laserska epilacija uspešno uklanja dlake, broj tretmana zavisi o psihosomatskim i fiziološkim faktorima koji određuju koliko tretmana je potrebno za željeni rezultat. ”Efikasnost tretmana ovisi o boji i debljini dlačica, kao i dubini njihova korena, stoga je potrebno više tretmana u slučaju crvenih i svetlih dlačica, u odnosu na crne.  Rezultat tretmana također zavisi o eventualnim endokrinološkim problemima te genotipu klijenta. ”

dr Dinko Bagatin , opšti i plastični hirurg

FOTO: Estetic.rs

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar