Liposkulpturiranje: six pack od sala

30-05-2023
Featured Video Play Icon

Liposkulpturiranje mišića na abdomenu, na prvi pogled nudi ostvarenje sna svakog muškarca – postizanje savršenih six pack preko noći.  Ipak, stvarnost je malo drugačija a čak i najbolji rezultat, nakon 3 meseca će početi da nestaje. Više o ovoj temi dr Dejan Novaković, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije  

Privid mišića je zapravo nakupina masti

”Obzirom da se mi dosta bavimo liposukcijama, u poslednje vreme imamo sve više zahteva za tzv liposkulpturiranjem, odnosno – oblikovanjem mišića. Morate da znate da se tu na određenim delovima, mast izvadi skoro do kože i da se na taj način napravi 6 pack ili 8 pack…ali to nisu mišići od ispod, nego su to nakupine masti”, pojašnjava dr Dejan Novaković.

Delikatan zahvat koji mora da izvodi stručnjak

”Sve se mora iscrtati pre same operacije – detaljno: gde šta i kako…napipati kakve su naše anatomske strukture ispod, ukoliko možemo da dođemo do njih. Onda se liposukcija u tim linijama radi skroz do same kože, kako bi se tu koža povukla. Jako je bitno kako se i previja nakon same operacije, nose se i neki sunđeri i steznici – malo duže vreme. Nije to baš tako kratko. Rezultat operaije koji vidite, su u stvari –  ostale veće nakupine masti u predelima gde hoćemo da iskažemo mišiće”, kaže dr Novaković.

pre i posle liposkulpturiranja

Čuvajte se obmana na društvenim kanalima

”Takođe morate biti oprezni, ima tih slika, ima tih filmova koji govore da to odjednom izgleda fenomenalno, ali isto morate da znate, da je tu velik broj komplikacija, stvaranje nekih ožiljaka…tako da posle tri meseca to počinje da se krivi i više baš ne izgleda baš kao 6 pack. Budite oprezni, kod koga idete tako nešto da radite i šta zaista želite”, upozorava hirurg Novaković.

Liposukcijom ne mršavite, ona vas oblikuje

”Inače, liposukcija nije metoda da smršate. To je metoda da se telo preoblikuje. Znači, vi ćete vrlo verovatno posle liposukcije imati možda samo kilo ili dva manje a ne deset kila manje. Treba preoblikovati telo!  Npr, ukoliko su grudi masne, izvadićemo deo te masti i one će izgledati mišićavije, odnosno neka forma vaših mišića će više doći do izražaja. Takođe predeo struka. Neverovatno je koliko će, ako nekome popravite konturu struka, ramena i sve ostalo izgledajti drugačije. To su ustvari prave prednosti liposukcije”, zaključuje  dr Novaković.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar