Daxxify ili Botox: utrka je počela

28-05-2023

Daxxify se razlikuje od Botoxa po tome što deluje brže i duže. Efekat smanjivanja bora je vidljiv za dva dana , u odnosu na uobičajenih 5-7 dana nakon aplikacije Botoxa.  Traje u proseku šest meseci, dok botox prestaje da deluje posle tri do četiri meseca. Saznajte koliko košta ovaj tretman i kad će da postane široko dostupan?

Botulinum toxin za paralizu bora

Daxxify je novi neuromodulator  odobren pre nekoliko mesec od FDA, a namenjen je ublažavanju finih linija i bora . Baš kao i njegovi konkurenti (Botox, Xeomin, Juveau i Dysport), Daxxify je napravljen od neurotoksina koji proizvodi bakterija botulinum toksin.  ”Ovo je jedini neuromodulator koji je napravljen bez ikakvih životinjskih ili ljudskih nusprodukata , stoga ako volite veganske kozmetičke proizvode, možda je ovo pravo rešenje za vas”, kaže sertifikovani dermatolog dr Ellen Marmur.

Gde se Daxxify može ubrizgati?

Daxxify je primarno odobren od strane FDA, samo za upotrebu na glabelli (odnosno između vaših obrva), ali se već počeo koristi  na istim mestima kao i drugi nenavedeni toksini : žvakaći mišići (oko linija vilice), čelo, vrat, ispod pazuha i na dlanovima (za znojenje) , iznad usana… Dr. Marmur dodaje  da njeni pacijenti koji pate od bruksizma, odnosno škripe zubima vole Daxxify, jer deluje postepeno i ne treba ga ponovo aplicirati tako brzo.

Pre i 2 dana posle tretmana Daxxifyem

Kad su vidljivi efekti Daxxifyja?

Klinička ispitivanja su pokazala da je rezultat Daxxifyja (što znači manje pokreta u mišićima koji su ubrizgani) vidljiv za otprilike dva dana. ”Što se mene tiče, primetila sam smanjenje bora za 24 sata, a kroz dva dana potpuni efekat, što je značajno s obzirom da kod Botoxa i Xeomina može trebati i do nedelju dana za puni učinak”, otkrila je dr Marmur. Budući da Daxxify još nije globalno dostupan (trebao bi biti na svetskom tržištu do leta 2023.), nemoguće je znati koliko dugo traje u opštoj populaciji ali u kliničkim ispitivanjima, Daxxify je u proseku trajao šest mjeseci (s malim, izvanrednim postotkom koji je trajao devet meseci).

Koliko Daxxify košta u odnosu na Botox?

Daxxify košta znatno više od Botoxa, Xeomina i Dysporta. Generalno, trebali biste očekivati ​​da ćete platiti 50 do 100 posto više za Daxxify, nego za druge neuromodulatore  jer ćete trebati skoro udvostručiti jedinice da biste dobili isti učinak kao kod konkurencije, kaže sertifikovani dermatolog Mona Gohara: ”Npr, odobrena doza za tretiranje bora lica Daxxifyjem je 40 jedinica, u poredbi sa 20 jedinica – koliko je potrebno Botoxa. Trošak će takođe varirati, zavisno o vašoj geografskoj lokaciji, pružatelju usluge, kao i broju jedinica. Pretpostavlja se da će  Daxxify u proseku koštati između 15 i 25 dolara po jedinici , za razliku od 10-25  dolara za Botox.

FOTO: Daxxify official

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar