Botox kao lek za tretiranje mnogih bolesti , čak i depresije!

20-09-2017

Iako se ponekad za njega vežu različita mišljenja, botox je zapravo pročišćeni protein izveden iz bakterije clostridium botulinum. Dakle, on je organska, prirodna supstanca i kao  takav je u potpunost bezopasan. Osim što pegla bore botox je efikasan i u tretiranju negih drugih zdrastvenih problema,…

Tokom više od 30 godina njegove primene u medicini, nije zabeležena niti jedna ozbiljna alergijska reakcija i zbog takve dugovečnosti primene može se zaključiti da ne izaziva nikakve dugotrajne nuspojave. Nekoliko zahvata u kojima botox zaista ima čudesnu primenu je njegova aplikacija kod spuštanja usne (pacijenti kojima se previše vidi zubno meso), ali i sužavanje lica kod osoba s previše izraženom muskulaturom za žvakanje, što pomaže i kod nepoželjne pojave bruksizma (‘škripanje’ ili stiskanje zubi).

Botox će bez obzira na brojne tretmane koji se nude kao njegova bolja alternativa, još dugo vremena ostati broj jedan tretman u estetskoj medicini. Muškarci se sve više zanimaju za botox i to ne samo biznismeni ili poznati, već i obični ljudi. Svi oni  žele se osećati lepše, negovanije i mlađe. Osim toga botox može da smanji  i prekomerno znojenje.

Medicinska istraživanja dokazala su da je botox posebno učinkovit u tretiranju glavobolja tenzijskog tipa, a u repetitivnim kurama delotvoran je čak i za otklanjanje migrene. Posebnu nadu delu pacijenata daje i vest kako u nekim slučajevima botox predstavlja i učinkovit lek protiv kliničke depresije.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar