Nd:YAG – najefikasniji laser za uklanjanje tetovaža

26-05-2023

Nd:YAG je jedan od najnaprednijih i najefikasnijih lasera za uklanjanje tetovaža. Koristi specifičnu talasnu dužinu svetlosti koja je optimalna za ciljanje pigmenata u tetovažama. bez oštećenja okolnog tkiva

Laser raspršuje pigmente na manje fragmente

Nd:YAG laser ima sposobnost da prodre duboko u kožu, ciljajući pigmente bez oštećenja okolnog tkiva. Kada se snop svetlosti Nd:YAG lasera primeni na tetovažu, energija se apsorbuje od strane pigmenata, što dovodi do njihovog raspadanja na manje fragmente. Oni zatim bivaju prirodno eliminisani iz organizma putem imunološkog sistema tokom vremena.

Fleksibilan i prilagodljiv laser za sve vrste tetovaža

Ono što čini Nd:YAG laser idealnim izborom je njegova fleksibilnost i prilagodljivost. Parametri lasera, poput intenziteta svetlosti i trajanja impulsa, mogu biti podešeni prema karakteristikama tetovaže i individualnim potrebama pacijenta. To omogućava precizno ciljanje i uklanjanje različitih boja i tipova tetovaža, uključujući tamne boje koje su tradicionalno teže ukloniti.

Za potpuni efekat potrebno je više tretmana

Važno je imati na umu da uklanjanje tetovaže obično zahteva više tretmana. Intervali između tretmana omogućavaju koži da se oporavi i pigmentima da se prirodno eliminišu. Broj tretmana koji će biti potrebni zavisiće od različitih faktora, kao što su veličina tetovaže, dubina tetovažnog pigmenta i individualne karakteristike kože.

Pre tretmana se konsultujte sa stručnjakom

Pre nego što se odlučite za uklanjanje tetovaže laserom, preporučljivo je da se posavetujete sa stručnjakom za dermatologiju ili estetsku medicinu. Oni će moći da procene vašu tetovažu, procene broj tretmana koji će biti potrebni i pruže vam individualizovane smernice za postupak uklanjanja tetovaže uz pomoć Nd:YAG lasera.

FOTO: arhiv

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar