Maderoterapija lica: mini oklagijama do zategnutije i oblikovanije kože

21-05-2019

Za razliku od maderoterapije tela, kod lica se mora biti pažljiviji, jer je površina mala, a koža tanja. Ovaj tretman masaže lica stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, poboljšava prokrvljenost tkiva i podiže tonus kože

Kako se izvodi tretman?

Ova vrsta masaže lica vrši se posebnno dizajniram malim drvenim oklagijama, uz pažljive meke stimulativne pokrete terapeuta. Maderoterapija lica ima sjajno preventivno dejstvo naznake starenje: stimulacijom kože aktivira se fibroplast (deo kože koji proizvodi kolagenska i elastična vlakna). Masira se mišićno tkivo, a utiče se na cirkulatorni i limfni sistem, koji povećava distribuciju hranljivih materija i kiseonika kroz kožu. Rezultat je blistava, jedra i elastična koža, koja odoleva znacima starenja.

Preoblikovanje lica

Maderoterapijom lica se ujedno tretiraju postojeće bore, koža lica biva posvetljena, a stimuliše se izbacivanje toksina i viška vode. Oval lica biva preoblikovan, dobija se instant lifting efekat, i smanjuju se otoci i podbulost. Povećani dotok kiseonika u tkivima daje blistaviju kožu ujednačenog tena, a znaci umora i sivila tena nestaju. Oblikuju se jagodice, donja vilica, kontura usana i eliminišu se bore i fine linije. Moguće je čak i eliminisanje podbratka.

Koliko je tretmana  potrebno?

Maderoterapija lica se može vršiti u okviru klasičnog tretmana lica, a može se raditi i kao pojedinačni tretman masaže. Sam proces traje oko 20 minuta, a za vidljive rezultate je potrebno 6-10 masaža u intervalima od dva dana.Ova metoda je stekla veliku popularnost zahvaljujući holivudskim zvezdama, koje je koriste kao alterantivu hirurškim zahvatima.

FOTO: Arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar