Male ali veoma učinkovite estetske korekcije na licu

28-04-2017

Poslednjih godina naučnici pronalaze sve delotvornije metode u borbi sa sprečavanjem starenja. Važan doprinos tomu daju jednostavni ali vrlo efektni estetski zahvati, koji više nisu rezervisani samo za pevačice i glumice. Naime, dokazano je da su ljudi s boljim izgledom uspešniji u poslu.  Zato se na estetske zahvate sve češće odlučuju muškarci i žene iz širokog spektra zanimanja.

Među svakako najtraženijim intervencijama na licu nalaze se dermalni fileri. Oni se ubrizgavaju u bore i nabore na delovima lica kojima osoba nije zadovoljna, primerice u brazde između nosa i usana te u sitne bore oko očiju, čime se poboljšava elasticitet kože te dobiva lepši i svežiji izgled. Hijaluron deluje na način da veže na sebe molekule vode čime mu se poveća volumen. Popunjavanjem obraza i usana ti delovi lica dobijaju konture karakteristične za mladlačku lepotu.

Za brisanje dubokih bora koristi se Botox. On učinkovito smanjuje vidljivost bora zabrinutosti, bora mrštenja među očima, sitnih bora s vanjske strane očiju i bora smeha. Rezultati injekcije Botoxa vidljivi su već nakon sedam dana, a vrhunski lekari paze da lice nakon tretmana ne izgleda kao zamrznuto. Mimika lica ostaje ista, ali bez brazdi i bora. Efekat traje 4 meseca, a nakon toga supstanca se postepeno razgrađuje. Zbog toga se pacijenti najčešće odlučuju zahvatu pristupiti dva ili tri puta godišnje.

Blefaroplastika je estetski hirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva sa očnih kapaka. Operacija je bezbolna, a tokom nje mogu se operirati svi kapci ili samo dva gornja, odnosno dva donja. Prvi estetski rezultati vide se nekoliko sedmica nakon operacije, no za potpuni efekat treba pričekati nekoliko meseci. Dodatno veseli činjenica da je rezultat ovog zahvata trajan i biće vidljiv tekom narednih godina.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar