Mezoterapija peptidima: efikasan tretman za osveženje lica i ublažavanje bora

25-12-2022

Peptidi su gradivna jedinica svake ćelije i  značajni su za mnoge prirodne procese u koži kao što su proliferacija i migracija ćelija, proces zarastanja, sinteza i regulacija proteina i dr. Njihova primena putem mezoterapije daje dobre rezultate u osveženju lica i ublažavanju bora 

Mezoterapija peptidima

Mezoterpija peptidima je najnoviji vid mezoterapije koji do određene mere može odložiti upotrebu botoksa i filera. Ukoliko želite da Vaše lice postepeno dobije svežiji izgled, da Vaše bore postanu pliće a ne želite naglu promenu koju će svi primetiti onda je ovaj tretman za Vas. Nano-peptidi predstavljaju lance aminokiselina koje “popravljaju” nedostatke u našoj koži.

Šta su peptidi?

Peptidi su nizovi aminokiselina od kojih se sastoje belančevine naših ćelija. Belančevine su osnovni materijal svih tkiva i organa lјudskog organizma, koji ujedno reguliše njegove vitalne funckcije. Nakon brojnih studija, naučnici su otkrili da je uloga peptida u kontrolisanju procesa starenja veoma značajna, kao i da omogućavaju da se, između ostalog,  na bore deluje iznutra.  Danas su peptidi neizostavan deo kozmetičkih proizvoda. Dobiveni su iz prirodnih sirovina a  njihovo je delovanje multiplikovano gotovo 100x.

Koliko je tretmana potrebno?

U kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom, antioksidantima i vitaminima, putem mezoterapije se  koži vraća mladalačka jedrina. Potrebno je uraditi seriju tretmana kako bi došlo do sabirnog efekta i konačnog željenog rezultata iako će svaka osoba primetiti promene već nakon prvog tretmana. Mikronidling tehnikom postiže se i do 40 puta veća penetracija peptida i drugih aktivnih sastojaka u dermalni sloj kože u odnosu na preparate koji se nanose na intaktnu (nepovređenu) kožu.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar