Morske alge u službi lepote: otkrijte šta je ”četvoroslojni ripčidž” antiejdžing tretman

05-02-2018
Featured Video Play Icon

Morske alge su bogate hranljivim sastojcima i mineralima koji vlaže kožu i bore se protiv znakova starenja. Takođe, služe kao prirodni eksfoliant, što znači da spiraju mrtve ćelije kako bi koža bila sveža, čista i podmlađena. Alge koje se već neko vreme koriste u kozmetici, uglavnom se beru i skupljaju u okeanskim dubinama, i, naravno, nisu zagađene. Jedan od najučinkovitijih antiejdžing tretmana koji se izvode pomoću algi je četveroslojni repechage.  

Kako alge utiču na zdravlje kože?

Mirual služi za eliminaciju slobodnih radikala i za regeneraciju, kumarine deluje protiv slobodnih radikala, nikotinskog dima, azotnih oksida i teških metala, phytactyl protiv oksidativnih i ozonskih radikala, efficiensea protiv starenja, morski vres sprečava upalne procese, actiseane pomaže regeneraciju kože.

Pored toga morske alge  obiluju biljnim hormonima koji ublažavaju bore i sprečavaju njihovu pojavu, helionori štiti od UVA zračenja, dok je omegaceane uljano hidrantno sredstvo. U lifting tretmanima, kao i za negu suve i dehidrirane kože koristi se hidtolifting maska sa dodatkom morskih algi. Ona dubinski hrani kožu, osvežava je, vraća joj elastičnost i čvrstinu.

 Tretmani sa algama: repechage 

Jedan od najučinkovitijih tretmana algama protiv starenja je  je četvoroslojni ”repechage”. Počinje čišćenjem i toniranjem kože. Potom se na lice nanosi C-serum od morskih filtrata, koktel vitamina, minerala i amino-kiselina. Blagim pokretima serum se umasira tako da koža postaje jedra i glatka. Sledeći sloj, bogat elementima mora, nanosi se u vidu baze preko lica, vrata i dekoltea. Njegov zadatak je da hidrira, sačuva i poboljša efekat C-seruma.

Četvoroslojni repachage tretman

Kao treći sloj nanosi se hidromaska od morskih ekstrakata koja pospešuje apsorpciju u ćelije kože, podstiče obnavljanje ćelija i hidrira kožu. Na kraju se stavlja mineralna maska koja zbog kombinacije zemljanih i morskih minerala daje osećaj toplote i tako pomaže procesu upijanja. Kako se izvodi celi tretman pogledajte u videu na vrhu teksta .

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar