Proizvedene antibakterijske jastučnice protiv akni sa osam slojeva

04-02-2018

Dermatolozi uvek naglašavaju koliko je važno skidati šminku pre odlaska u krevet kao i spavati na čistim jastučnicama – budući da one skupljaju ulja i bakterije sa našeg lica, a na njima spavamo i sledeći dan.   To dovodi do nastanka  posebne vrste  akni.   Kako bi stali na kraj ovom problemu, nedavno je osmišljena i puštena u prodaju antibakterijska jastučnica sa 8 slojeva.

Ipak čini se kako nisu samo ulja i mikrobi s lica problem. Bakterije se nalaze i u kosi kao i na rukama , i takođe se množe na jastučnici.  Njujorški dermatolog Dendi Engelman pojašnjava kako , ležanje na jastučnici izrađenoj od tkanine može prouzrokovati nastanak vrste akni poznate pod nazivom “acne mechanica”. One naprosto dolaze, kao rezultat materijala ili predmeta koji dodiruju vaše lice.

Acne mechanica

”Objekat koji dodiruje vaše lice dok spavate može biti prilično nezgodan za vašu kožu. Ukoliko ne operete dovoljno ili ne menjate često jastučnice, postoji veliki rizik za ovaj vid akni. Jastučnica ponekad na oko izgleda čista, ali  često sadržni mnogo prljavštine,  ostatke  proizvoda za kosu, šminke, mrtvih ćelija kože, ulja i bilo čega iz okoline s čime je mogla doći u dodir. Sve to može da se prenese na vaše lice dok vi spavate.”, kaže Engelman.

The déjà jastučnica sa 8 slojeva

Baš zbog toga stvorene su nove jastučnice The déjà . Tajna je u tome što  imaju nekoliko čistih slojeva, točnije osam,  pa svake noći možete spavati na novoj, odnosno čistoj jastučnici i tako smanjiti pojavu prištića, akni i drugih promena na licu.  Tako ćete sprečiti i skupljanje prašine iz prostorije, koja je još jedan uzročnik akni.

Cena jastučnice je 44 USD , odnosno oko 4200 RSD .

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar