Muški ideali lepote razlikuju se širom sveta

06-09-2022

Širom sveta, u različitim kulturama, s vremena na vreme uvode se novi standardi lepote. Neke zemlje se trude da se odupru i da zadrže autentičnost i tradiciju, dok su se neke davno povinovale zapadnjačkim trendovima. Istraživanje je pokazalo da će se u budućnosti, najlepšima smatrati muškarci koji su mešanih rasa

Amerika

Prema raznim istraživanjima i stručnim publikacijama, atraktivan i poželjan muškarac u Americi treba da poseduje savršeno zategnuto i mišićavo telo. Poslednjih godina, metroseksualni izgled je izašao iz mode, a njegovo mesto je zauzeo novi trend koji su uveli lumberseksualci. Uredne i sređene muškarce su zamenili muškarci sa bradom i opuštenim frizurama.

Meksiko

Meksiko se trudi da zadrži deo autentične kulture i tradicije. Studije su pokazale da se muškarac koji se identifikuje sa tradicionalnom meksičkom kulturom vrednuje kao pravi mačo tip. U sprovedenoj studiji koja je istraživala narcisoidne muškarace na svetu, Meksikanci su zauzeli drugo mesto, odmah iza Venecuele.

Brazil

U Brazilu je karakteristična mnogoljudnost pa samim tim, prisutna je i velika mešavina rasa. Ipak, u ovoj zemlji su trenutno najpoželjnije germanske karakteristike lepote sa preplanulim telom. Brazici se ne libe plastičnih operacija u službi lepote.

Južna Afrika

U 21. veku, Južnu Afriku čini 76 % tamnoputih i 8,9 % osoba bee boje kože. Na naslovnim stranama magazina, crne modele sve više zamenjuju manekeni sa belim tenom. Istraživanja su pokazala da zapadnjački ideal lepote postaje sve popularniji i prihvaćeniji u ovoj zemlji.

Nigerija

U Nigeriji mladi muškarci sve više idealizuju muške muzičke zvezde u njihovoj zemlji. Studija iz 2007. godine je dokazala da Nigerijci u svojim ranim 20-im godinama potenciraju razvijenu, mišićavu muskulaturu koja ima za cilj da dokaže superiornost muškog pola u odnosu na ženski.

Turska

Turska, suportno od Nigerije, u sam centar najatraktivnijh muškaraca postavlja romantičnog tipa. Ovaj romantičan muškarac treba da bude lep, negovan i nežan.

Italija

Italija je poznata kao centar mode što se može primetiti i u istančanom stilu muškaraca. Oni obožavaju da nose dobre krojeve odela i ne plaše se da kombinuju mnogo boja. Idealan i atraktivan muškarac mora da poseduje sprezzatura, što znači umeće nonšalantnosti.

Engleska

Dejvid Bekam se i dalje smatra idealom muške lepote  u Engleskoj. Kako je pokazala studija, tetovaže i dalje ne izlaze iz trenda, što dokazuje podatak da 1 od 5 odraslih muškarca ima tetovažu. Opuštena, ali začešljana frizura i uredna depilacija su neverovatno brzo postale hit među Britancima.

Indija

Azijsko-pacifički region karakterišu najbrojniji konzumenti proizvoda za negu kože, koji ostvaruju čak 65 % prodaje na globalnom nivou. Indijci su poznati po sve većoj upotrebi losiona za samopotamnjivanje koji su prvi uvele bolivudske zvezde.

Koreja

Korejska zvezda, Miks Lin je pravi predstavnik trenda za muškarce u ovoj zemlji. On poseduje zategnuto i lepo oblikovano telo, dok karakteristike lica naglašava uz pomoć šminke. Plastične operacije su ultra popularne u ovoj zemlji. Veće oči i zategnuti kapci se smatraju veoma poželjnim izgledom, te predstavljaju najčešći oblik kokrekcije lica.

Filipini

Španski i američki uticaj je uspeo da definiše filipinski standard lepote. Muškarac je mišićav, počinje više da se neguje, i može se reći- postepeno se približava metroseksualizmu.

Australija

Mnogobrojne studije su dokazale da muškarci iz Australije fizičke nedostatke prikrivaju vežbama u teretani. Na taj način oni brzo preoblikuju telo, i postaju veći, jači i mišićaviji. Pravi predstavnici su popularna braća Hemsvort koja se smatraju najseksipilnijim muškim zvezdama u Australiji.

FOTO: BuzzFeedVideo / screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar