Nevenka Dokmanović- dr dermatolog: Kako pripremiti kožu za odlazak na letovanje i neizostavno sunčanje?

08-07-2017

U svojoj novoj kolumni, Nevenka Dokmanović – poznati srpski doktor dermatolog i anti age ekspert, savetuje kako pripremiti kožu za odlazak na letovanje i jako sunce, kojem će se većina izložiti , nebi li se sa odmora vratili što tamnije boje.

Preplanuli ten nije neprijatelj kože. Ono što dermatolozi ne vole je opekotina! Kada izgorite na suncu pokreće se ceo niz loših, pre svega zapaljenskih procesa, koji dovode do: preranog starenja kože, povećanog rizika od nastanka melanoma, pega, proširenih kapilara kao i suve i ispucale kože.

Zbog toga, ukoliko već želite taman ten, treba ga dobiti razumno: povremenim izlaganjem suncu, sa maksimalnim faktorom zaštite, u periodu do 11ujutro i poslepodne, nakon 5 časova.  Isto tako, poželjno je i bar mesec dana do sunčanja, uzimati beta karoten, koji će obezbediti naše ćelije od loseg uticaja sunčevih zraka, kao i postojaniju i zdraviju preplanulost. Pre odlaska na more, da bi anulirali loše efekte povećanog broja slobodnih radikala, neophodno je da vam dermatolog uradi minimum jedan tretman mezoterapije lica, vrata i dekoltea.

Na taj način ćete vašoj koži dodati maksimalnu količinu: aktioksidanata (npr.vitamin C), zatim hidrirajućih supsatnci (hijaluron,kaviar), aminokiselina… Takođe po povratku sa mora treba uraditi još nekoliko mezoterapija lica za oporavak kože, ali i obavezan hemijski piling (bademski,glikolni), koji će kožu osloboditi viška mrtvih ćelija sa površine kože. Zadebljani epiderm daje koži neuredan izgled te nejednak ten, zato da bi povratili sjaj neophodno je i moguće u istom danu, uraditi ove dve procedure ( hem.pilig + mezzo lica) .

Preporučuju se i neki jači tretmani, poput biorevitalizacije. Ovaj metod podrazumeva aplikovanje specijalnog, neumreženog hijalurona, u deset puta većoj koncentraciji od onog što se koristi za mezoterapiju. Postupak vrača koži jedrinu, elastičnost i svežinu , a krajnji rezultat je neoštećeno , regenerisano i sjajno lice.

 

https://estetic.rs/2017/08/01/1620/

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar