Opasan trend samougradnje niti

06-01-2023
Featured Video Play Icon

Na internetu se u poslednje vreme mogu pronaći razni video sadržali koji daju instrukcije gledaocima, kako da sami sebi, urade tretman nitima kod kuće. Iako gospođa u videu moli druge da ne rade sami sebi – tretman nitima , činjenica je da je video postavljen na web, kako bi edukovao druge i podstaknuo ih na isto.  Nipošto ne pokušavajte ovo, budući da si možete naneti ozbiljne povrede

Samoprozvani ‘uradi sam’ stručnjaci za niti

”Pozdrav svima, ja nisam lekar, nisam ni estetičar, ni medicinska sestra.Ovaj video nije ilegalan za mene, s obzirom da sam ga snimila, uploadala i sherala. Ovo je moje putovanje kroz negu kože. Volim ”uradi sam” savete i sve što radim. Volim učiti i imati znanje. Molim vas da ne koristite ovaj video za instrukcije”, poručila je gospođa koje je samo jedna u nizu  osoba, koje u poslednje vreme daju savete,  kako da sami sebi postavite niti za lifting lica. 

Opasnost od nanošenja trajnih povreda

U nastavku videa gospođa je sama sebi postavila niti i izuzetno je zadovoljna rezultatom, no da li je zaista tako? Niti, iako možda nekima izgledaju bezazleno, spadaju u materijal za podmlađivanje koji može da koristi samo sertifikovani stručnjak. Ugraditi nit nije igra koja se sastoji od povezivanja tačke A sa tačkom B. Ljudsko lice isprepleteno je potkožnim strukturama i nervimaa, koje nestručna osoba može trajno da povredi, sa nemogućnošću popravka. Ukoliko se odlučite na tretman nitima, uradite to u renomiranoj klinici sa sertifikovanim lekarom.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Screenshot

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar