Osnažite organizam u menopauzi pomoću prirodnih namirnica

21-04-2019

Uzrok menopauze kod žena  je postepeno iscrpljivanje funkcije jajnika što na kraju dovodi do sinteze kako ženskih polnih hormona – estrogena i progesterona, tako i muških polnih hormona androgena – testosterona i DHEAS.  Ovaj proces nastupa najčešće iznedju 45. i 55. godine  života. Otkrijte koje namirnice mogu da ojačaju vaš organizam u menopauzi 

Voda

Nikad ne smete da dozvolite sebi da dehidrirate, jer to dovodi do nekih ozbiljnih zdravstvenih problema.  Ispijanje vode mora da bude navika koju ćete uvek sprovoditi ujutru, u podne i uveče. 2 čaše vode na prazan želudac, 2 čaše vode pre ručka, i čaša vode posle večernjeg tuširanja.

Kurkuma 

Kurkuma je u stanju da spreči bolesti srca. Ona sprečava zgrušavanje krvi, reguliše krvni pritisak i izuzetno je dobra za mozak. Istraživanje iz 2014. godine kaže da kurkuma može povećati rast nervnih ćelija u mozgu za čak 80 posto. Stručnjaci preporučuju kurkumu u lečenju Alchajmerove bolesti, kao i žrtvama moždanog udara kako bi obnovili funkcije mozga.

Đumbir

Đumbir ima snažna antiupalna i antioksidativna svojstva. Izraelsko istraživanje je pokazalo da ima odlične rezultate u lečenju srca, smanjenju holesterola, sprečava pojavu “lošeg” holesterola, te sprečava aterosklerozu. Đumbir koristi mozgu tako što povećava nivo neurotransmitera koji poboljšavaju pamćenje, fokusiranje, bolji san, koncentraciju i td…

Med

Med poboljšava zdravlje mozga pogotovo kod žena u menopauzi. Zahvaljujući antioksidansima u medu, možemo sprečiti oštećenja moždanih ćelija. Istraživanja sprovedena u Iraku su zaključila da med može da spreči demenciju, te da može da poveća cirkulaciju u mozgu.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar