Ovako izgleda lažni filer i njegovo uklanjanje iz lica

27-10-2021
Featured Video Play Icon

U poslednje vreme, ne samo na srpskom tržištu već i šire, pojavili su se nelicencirani hijaluronski fileri kao i kopije poznatih brendova. Dr Nataša Popović je sa svojom kamerom, zabeležila jedan takav slučaj 

Velika potražnja je stvorila i crno tržište

Vrtoglavi procvat estetske medicine, donio nam je i bezbroj tretmana lepote, među kojima su svakako najpopularniji oni uz primenu botoksa i hijaluronskih filera. Međutim, velika potražnja je stvorila i plodno tlo za crno tržište, pa se osim nestručnih osoba koje rade intervencije, mogu pronaći i brojni nelicencirani proizvodi ili kopije hijaluronskih filera poznatih brendova. Oni izazivaju nuspojave, koje se uz pomoć naknadne intervencije, uglavnom mogu sanirati, za razliku od biopolimera koji stvara trajne i veoma ozbiljne komplikacije. Većini devojaka koje se podvrgnu takvim tretmanima, glavni je motiv bio povoljna cena.

efekat nelicenciranog hijauronskog punjača

Neophodno je znati što ubrizgavate u lice

Dr Maja Velimirov bavi se niz godina estetskom medicinom. Tokom svog rada čula je za slučajeve lažnih filera ali srećom, kaže, nije imala takve pacijente. Najveći problem kod osoba koji odlaze u sumnjive salone i apliciraju neregistrivane preparate je manjak znanja, tvrdi dr Velimirov: ” Pacijenti apsolutno nemaju pojma šta im se ubrizgava. Ja ih uvek pitam kad dođu, da li su nešto radili? Čisto da ne bi mešali preparate…ali oni najčešće ne znaju uopšte šta im je stavljeno prethodno u lice. Ja pokušavam da ih edukujem ali je to neznanje jedan zaista velik problem.”

dr maja velimirov

Vađenje lažnog filera iz lica

Dr Nataša Popović se nedavno susrela sa slučajem pacijentkinje koja je došla po pomoć, budući da joj se aplicirarani hijaluronski filer čudno ponašao u licu. Celi je slučaj snimila svojom kamerom. ”Pacijentkinji je filer ubrizgan u lice i nakon šest meseci, ona je i dalje osećala potkožno tvrde ograničene površine, koje smo mi uspeli jednom intervencijom lako da ukonimo.  Ono što možemo videti u sledećem video zapisu je vađenje hijaluronskog filera, kojem je nepoznat proizvođač. Na sreću, to je bio hijaluronski filer. Nije bila neke druga supstanca koja bi mogla da dovede do katastrofalnih posledica”, zaključila je dr Nataša Popović , spec plastične i rekonstruktivne hirurgije, koja nam se javila sa Lipocube mitinga 2021. u Istanbulu , odnosno edukacije o najnovijim primenama sopstvene masnoće u estetske svrhe.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar