Posle botoksa se alkohol izbegava 24-48 sati

12-05-2024

Kako bi izbegli neželjene efekte na kožu i telo, preporučuje se izbegavanje alkohola, minimalno 24-48 sati nakon tretmana botoksom.  Alkohol dehidrira kožu, što može rezultirati crvenilom, oticanjem, natečenošću i pojavom sivih mrlja. Kombinacija Botox-a i alkohola će samo povećati šansu za neželjene efekte 

Konzumiranje alkohola nakon Botoksa

Stručnjaci upozoravaju da bi konzumiranje alkohola odmah nakon Botox-a,  moglo uticati na oporavak kože. Efekat takođe može varirati, zavisno o osetljivosti pojedinca na određene proizvode i tretmane. Iako još uvek nema dovoljno kvalitetnih istraživanja o alkoholu i botoksu, mnogi lekari predlažu da se sačeka najmanje 24–48 sati nakon procedure,  a potom mogu da umereno konzumiraju alkohol. Vreme može zavisiti i od toga kako koža reaguje na Botox i da li ga osoba redovno koristi.

Akohol i lepota ne idu zajedno

Ljudi moraju biti  oprezni kada konzumiraju alkohol nakon primanja injekcija ili nekih drugih neinvazivnih tretmana. Doktori upozoravaju da ga je najbolje izbegavati nekoliko dana. Svakako se ne preporučuje ni konzumacija alkohola pre same aplikacije botulinum toxina. Ukoliko osoba doživi bilo kakve neželjene efekte nakon Botoksa, sa ili bez alkohola, trebalo bi da se obrati lekaru za pomoć.

Neželjeni efekti konzumiranja alkohola nakon Botoksa

Osoba treba da izbegava alkohol najmanje 24 sata pre tretmana, izveštava Stanford Health Care. To je zato što alkohol razređuje krv i može povećati rizik od modrica. Istraživanja sugerišu da iste smernice mogu važiti i za post-kozmetičke procedure. Botox  može uzrokovati osećaj vrtoglavice ili pospanosti, što će alkohol samo pogoršati.  Botox može izazvati oticanje i još jaču vrtoglavicu kada se konzumira sa alkoholom, jer povećava protok krvi ka krvnim sudovima i dehidrira kožu.

FOTO: arhiv

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar