Proizvodi koji minimalizuju pore deluju na principu optičke iluzije

01-10-2021

Proizvodi za minimalizovanje pora daju momentalni efekat. Međutim, baš kao i u bajci o Pepeljugi, koja se u ponoć pretvara u onu staru – ne tako glamuroznu devojku , slično je i u ovom slučaju.  Nakon šta isperete ovaj proizvod sa lica – nestaje i čarolija a pore su tu 

Šta sadrže proizvodi za blurovanje pora?

Ovakvi preparati se najčešće oslanjaju na silikonske čestice, koje daju optički efekat zaglađene kože. Ove čestice skupljaju svetlost sa površine kože, čineći pore zaglađenim i “blurovanim” za ljudsko oko. Proizvodi za blurovanje pora, poput seruma ili prajmera, mogu minimizovati i izgled ekspresivnih linija na licu.

Kako proizvode za minimizovanje pora?

Ova vrsta prajmera se nanosi na dobro hidriranu kožu. Najbolje je da ih fokusirate na regije gde su pore uvećane i vidljive golom oku – poput T zone, regije nosa i čela. Silikonske čestice koje sadrže preparati ovog tipa, daju momentalni rezultat. Međutim, one su privremeno rešenje, što znači da kada skinite proizvod sa kože, nestaje i efekat.

Za trajniji rezultat

Za trajniji efekat popunjavanja pora, morate se posvetiti rutini nege kože. Uvećane pore su često rezultat viška sebuma i nečistoće koja je “zaglavljena” u porama, što ih čini vidljivijim. Kako biste držali pore čistim, obavezno redovno čistite lice, koristite pilinge i glinene maske na redovnoj bazi. Osim toga, serumi na bazi niacinamida i salicilne kiseline će dodatno pomoći u tome da kožu održite čistom i “blurovanom”.

FOTO: estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar