Providna folija umesto fiksnog aparata za ispravljanje zuba

08-12-2019
Featured Video Play Icon

Pored fiksnih proteza za ispravljanje zuba, nevidljive folije dobijaju sve veći značaj jer za kraće vreme iestetski mnogo prihvatljivije, značajno komfornije rešavaju isti problem: krivih, rotiranih, nagnutih, preklopljenih, zgusnutih, raštrkanih, nepravilno raspoređenih zuba

Providna folija umesto metalnog aparata

Pravilan zubni niz i usklađen zagrižaj se danas, pored pravilne tehnike pranja zuba, smatraju preduslovom za savršen osmeh i dug vek zuba. Prozirne folije za ispravljanje zuba, su u modernoj stomatologiji prisutne već dve decenije i imaju za cilj da ono što je promaklo savršenom prirodnom poretku i alternativa su metalnim bravicama.  Plastična providna folija je napravljena da ispravi zube i pravilno ih rasporedi u prethodno dizajniranom položaju. Svaki set folija je precizno softverski dizajniran na osnovu otiska izrađenog u ordinaciji.

dr nikola bakiš iz stomatološke ordinacije dental corner esthetics

Potpuno digitalizovana procedura

”Nakon uzimanja otiska vrši se kompjuterska analiza svih pokreta zuba,i prati tranzicija koju zub prođe od svog nekog sadašnjeg položaja koji nije baš sjajan , do nekog idealnog položaja koji mi želimo . Nakon toga, izrađuju se, odnosno printaju  3D modeli. Svaki model je priča za sebe. Svaki model je jedinstven i nosi jedan pokret.  Folija koja je na tom modelu, zadužena je da pomeri zube – po malo, i u tome je veoma efikasna”, kaže stomatolog  Nikola Bakiš, dr med dent.

Koliko traje terapija provodnom folijom

Folija nežno pomera zube, a rezultati su vidljivi nakon prvog seta od tri para alajnera koji se menjaju nakon 7 ili 14 dana. Nekad je potrebno izraditi više setova alajnera da bi se postigao pun efekat. U većini slučajeva tretman traje 3-9 meseci. Za najbolje rezultate morate biti maksimalno posvećeni planu terapije što znači da se folija nosi onoliko koliko odredi stomatolog. Za rezultate je potrebno nositi foliju minimum 16-18 sati dnevno.

”Brojne su situacije kada ljudi imaju velike posledice nakon nekog nestručnog ortodontskog tretmana, što s ovim folijama nije slučaj . One su vrlo su efikasne i maltene da recidiva nema. ”, zaključio je dr Bakiš. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

 

 

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar