All on 4: kompletni zubi na 4 implantata u jednoj poseti stomatologu

05-11-2020
Featured Video Play Icon

All-on-4 je inovativna procedura pomoću koje pacijenti koji nemaju ni jedan svoj zub, u samo jednoj poseti stomatologu  mogu da dobiju fiksne zube (koji se ne vade iz usta), pri čemu se izbegavaju komplikovane intervencije nadoknade kosti

Most na 4 nosača

Zubni implantati su široko priznati kao najstabilnije i najtrajnije rešenje kod gubitka zuba. Nažalost, nisu svi pacijenti idealni kandidati za tradcionalne zubne nadoknade, zato je koncept All on 4 odlična alternativa za njih. Ovi zubni implantati podržavaju čitav luk zubnih nadoknada i strateški su postavljeni tako da mogu pružiti stabilnost  čitavom setu fiksnih proteza, čak i ako je pacijent patio od degeneracije vilične kosti.

Zubi istog dana

All on 4 sistem ugradnje implanta daje mogućnost pacijentu da se na ugrađene implante istog dana postavi privremeni ili stalni hibridni rad. (hibridni rad je fiksni protetski rad koji se sastoji od krunica i veštačke gingive-roze keramike koja imitira zubno meso). Sam hibridni rad se izrađuje pre implantološke intervencije tako da je u trenutku samog čina ugradnje on je već u ordinaciji. Hibridni rad se prilagođava postavljenim implantatima i fiksira mikro šrafovima. Nakon završenog hirurškog dela terapije, sledi protetski.

Tok intervencije

Nakon davanja lokalne anestezije ugrađuju se 4 implantata. Najčešće se za jedan dan radi jedna vilica, ali ukoliko pacijent nema dovoljno vremena, moguće je za jedan dan ugraditi po četiri implantata u obe vilice. Pacijent potom dobija privremeni protetski rad. U pitanju je šrafljena verzija zuba, koja može lako da se skine, radi reparacije i kontrole. To su zubi od akrilata, koji lepo izgledaju, a funkcionišu kao prirodni zubi.  Posle četiri meseca skidaju se privremeni , a na implante postavljaju stalni zubi.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

Foto: screenshot

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar