Rešite se zubnog kamenca kod kuće uz pomoć samo jednog sastojka

02-05-2017

Zubni kamenac je mineralizovani dentalni plak koji nastaje taloženjem mineralnih soli poreklom iz pljuvačke, (dentalni plak = meka naslaga na zubima). Iako se na prvi mah čini kako nije reč o velikom problemu , oralna nehigijena može stvoriti itekako velike komplikacije, a vaša usna duplja na taj će način postati savršen teren  za nastanak i napredak nekih drugih bolesti.

Ukoliko se ne vodi briga o zubnoj gleđi, i na vreme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradontopatija kod koje infekcija dospeva kroz koren, u sam zub, koja izaziva i upalu mekog tkiva.

Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neprijatne bolesti!

Evo šta vam je potrebno za uklanjanje zubnog kamenca u kućnim uslovima:

– 40 gr ljuske oraha

– 250 ml vode

Primena: Prokuvajte ljusku u vodi u toku 20 minuta. Skinite sa šporeta i poklopite. Ohladite i procedite. Pokvasite četkicu za zube u ovom rastvoru na desetak minuta.

Zatim njome, temeljno očistite zube, povremeno je umačući u rastvor. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno.

Pripremljeni rastvor možete koristiti 2 dana, posle pripremite novi.

Već posle nekoliko dana rezultat će vas obradovati! Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja, takođe, pomaže čišćenju i zubne gleđi od neprijatnih naslaga.

Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni: upala brzo nestaje.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar