Sama sebi ubrizgava filere i uči druge tome iako nema veze s medicinom?!

28-09-2018
Featured Video Play Icon

Iako smo već bezbroj puta upozoravali na razne opasnosti koje vrebaju:  od jeftinih tretmana pa do sumljivih materijala koji se koriste za postizanje volumena lica, čini se kako ljudska glupost nema granica. Naime, neki su otišli toliko daleko da preko interneta daju instrukcije , dok sami sebi izvode tretman hijaluronskim filerima

Naravno da svakoj imalo razumnoj osobi ovakve stvari neće pasti na pamet, no uvek se nađu oni koji prave iznimku. Stanovita gospođa, umetničkog imena ”Douchess od dermis” na svom Youtube kanalu često pokazuje kako izvesti određene kozmetičke tretmane sam na sebi iako nema veze s medicinom.

No u poslednje vreme je prešla granicu i počela da na sebi  demonstrira ubrizgavanje hijaluronskih filera. U nekoliko videa, do sada je  već je sebi ispeglala nazolabijalne bore a u priloženom, imate priliku da vidite kako sama sebi povećava usne. Najavila je i demonstraciju apliciranja botoxa.

Iako je hijaluron prirodni sastojak naše kože, to ne znači da je rukovanje filerima namenjeno svakom.  Ubrizgavanje hijalurona pod kožu putem injekcije , može da obavlja isključivo lekar.  Ukoliko to uradi nestručna, ili osoba bez apsolutno ikakvog iskustva,  velike su šanse da se umesto ulepšate, unakazite.

Takođe, naše lice je isprepleteno nervima i veoma je važno poznavati anatomiju kako ne bi došlo do daljnjih povreda poput recimo paralize lica. Ukoliko vam je kojim slučajem, nestručna osoba ipak ubrizgala filer , potražite pomoć verificiranog lekara koji će ga u sekundi otopiti pomoću hilaluronidaze ili  RF tretmana.

FOTO: Screenshot

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar