Šest godina je trajala rekonstrukcija lica žene koja je želela da radi kao vaspitačica u vrtiću ali zbog genetske mutacije na licu nije mogla

06-06-2018
Featured Video Play Icon
Dvadesetšetsogodišnja  Gülçiček rođena je sa retkom genetskom mutacijom radi čega joj joj kosti lobanje krivo srasle. Iako se u početku činilo da njenom problemu nema pomoći, ova Turkinja nije gubila volju i podvrgla se nizu korektivnih zahvata na svom licu. Njena rekonstrukcija trajala je 6 godina, a sada konačno izgleda poput ostalih devojaka. 
Iako je po zanimanju bila vaspitačica u dečjem vrtiću, dvadesetšetogodišnja Gülçiček nikako nije mogla naći posao. Razlog tome bio je njen fizički izgled, koji bi mogao više uplašiti nego smiriti dete.  No mlada Turkinja nije želela postustati u svojoj želji da radi ono za šta se školovala.
Poslednja nada bila joj je da se obrati medima, što je i uradila. Napisala je pismo poznatoj televizijskoj producentkinji  Yasemin Bozkurt u kom joj je ispričala svoju tešku životnu priču, kao i o genetskoj mutaciji s kojom je rođena. Naime, radi retke bolesti, kosti njenog lica krivo su srasle  a radi čega ono izgleda pomalo zastrašujuće. 
Čuvena producentkinja povezala je nesretnu devoju sa specijalistom rekonstrukcijske hirurgije – Fatihom Dağdelenom koji je odlučio da se upusti u nimalo lagan postao sređivanja Gülçičekina lica.  Njena metamorfoza trajala je šest godina, a tokom tog vremena podvrgla se nizu operacija pomoću kojih je na njenom licu postignuta proporcionalnost i ženstveniji izgled. 
 Danas Gülçiček, sa osmehom promatra svoj odraz u ogledalu, i ne srami se više sebe. Kako je  izgledala pre , a kako sada, možete pogledati u videu na vrhu teksta. 
 FOTO: Screenshot
FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar