Šta morate da znate o estetskoj medicini i hirurgiji?

28-10-2017

Prema Američkoj Akademiji Estetske medicine, jedne od najstarijih i najuticajnijih institucija u ovoj oblasti, estetska medicina obuhvata sve procedure koje imaju za cilj da poboljšaju fizički izgled i zadovoljstvo pacijenta, koristeći neinvazivne ili minimalno invazivne procedure. Međutim u današnje vreme estetska hirurgija postala je deo estetske medicine budući da se metodi podmlađivanja često rade u kombinacijama invazivno – neinvazivni i gotovo da su u simbiozi.

Specijalnost estetske medicine stoga nije predata isključivo  dermatolozima ili plastičnim hirurzima, budući da doktori različitih specijalnosti žele da odgovore na pacijentove estetske zahteve i potrebe. Iz tog razloga neretko u stomatološkim ordinacijama možemo da dobijemo tretman apliciranja hijaluronskim filerima ili botoxom.  Sve procedure estetske medicine se odvijaju pod topikalnom (kreme) ili loko-regionalnom anestezijom (potkožna anestetska injekcija).

Kao glavno pravilo, danas igla neretko veoma brzo zamenjuje skalpel. Mogli bi zapravo sada reći da estetska medicina predstavlja sve one procedure gde  koristimo iglu i razne neinvazivne metode podmlađivanja a kada je potreban skalpel, onda govorimo o hirurgiji.

Širom sveta estetska medicina doživljava procvat, budući da jer u u živote pacijenta donosi veće samopouzdanje, veće samozadovoljenje i  lepše okruženje a činjenica je da svi volimo da budemo okruženi lepim ljudima. Cilj estetske medicine je da ispravi sitne nepravilnosti, a ne da menja naše crte ličnosti.

Ona mora da  istakne naše atribute ali  ne da ih vulgarno izbaci u prvi plan.  Dobar posao urađen je ako nas doktor napravi atraktivnim na način da niko ne primeti šta ste zapravo radili  ali da se promena primećuje.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar