Terapija mršavljenja pre liftinga lica i vrata

10-01-2022

Američki plastični hirurg na svojim pacijentima sve više primenjuje terapiju, koja uključuje mršavljenje pomoću tableta, pre samog hirurškog zahvata zatezanja lica, vrata i dekoltea 

Rad na usklađivanju BMI-a pre zatezanja kože

Iako priznaje da je njegov inovativni pristup pomalo  van okvira, plastični hirurg  Min S. Ahn, dr. med. iz Westborougha, smatra da će 2022. biti godina njegovog medicinskog tretmana:  “Ponekad pacijenti traže određeni hirurški ili nehirurški zahvat, poput zatezanja lica ili dekoltea, ali njihov BMI ih ne čini ne idealnim kandidatima za intervenciju. U tom slučaju, preporučujem mršavljenje pre same operacije, kako bi se postigao što bolji rezultat.”

Dr. Min S. Ahn – plastični i rekonstruktivni hirurg

Specijalnost su mu rekonstruktivni zahvati

Dr. Min S. Ahn je plastični kirurg iz Westborougha u američkoj državi Massachusetts. Diplomirao je medicinu na Medicinskom fakultetu Univerziteta Dordž Vašington i u praksi je više od 20 godina. Specijalnosti su mu operacije zamene kože, kosti i drugih tkiva, kao i rekonstruktivne intervencije na rukama i licu. Osim toga, ekspert je i u oblasti estetske hirurgije.

Terapija lekovima za mršavljenje, tokom 6-8 nedelja

Novi pristup dr Mina, obuhvata terapiju lekovima za mršavljenje u trajanju od šest do osam nedelja. ”Obično se koristi  agonist GLP-1 receptora semaglutid (Wegovy/Ozempic) – koji se izdaje samo na recept. Kroz različite mehanizme, agonist GLP-1 receptora će tokom navedenog perioda, uticati na 15-procentni gubitak telesne mase. To će dovesti do stanjivanja dubokog i površinskog sala na vratu, pa će i intervencija zatezanja koji sledi (bila hirurška ili nehirurška) imati veće šanse za bolji rezultat”, zaključuje dr Min.

Hirurško zatezanje lica i vrata : ilustracija

FOTO: arhiv, Dr. Min S. Ahn Facebook

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar