Grožđe – biblijsko voće za savršeno zdravlje, lepotu i težinu

09-09-2017

Brojne studije pokazale su kako je grožđe bogato sastojcima koji pozitivno utiču na očuvanje lepote, zdravlja i mladalačkog izgleda kože. Zahvaljujući vitaminima, mineralima, voćnim kiselinama i posebno polifenolu, antioksidansu koji štiti kožu od starenja, grožđe je savršeno ne samo za negu kože,  već i celog organizma.

Grožđe sadrži vitamine A, B, C i E, zatim minerale kao što je natrijum, fosfor, kalcijum, kalijum, gvožđe, magnezijum i flora, tu je i jabučna, vinska i limunska kiselina. Osim toga, grožđe, a posebno njegove ko-štice, bogato je i polifenolima, antioksidansima koji su savršeni borci protiv slobodnih radikala koji uništa-vaju ćelije naše kože i najodgovorniji su za njeno starenje.

Polifenoli, zbog kojih je uostalom grožđe i ušlo na velika vrata u svet kozmetike, deluju kao svojevrsni štit koji čuva kožu od štetnih uticaja iz okoline, znatno usporavajući prirodni proces starenja. Polifenoli u kom-binaciji sa ostalim sastojcima prijaju svim tipovima kože. Utiču na cirkulaciju, čuvaju prirodnu elastičnost i vlažnost kože pa je tako čine nežnom i svežom. Uspešno usporavaju i brišu prve znakove starenja na mladoj koži i znatno usporavaju starenje i vidljivo jačaju, zatežu i osvežavaju zrelu kožu. Sastojci iz gro-žđa prijaju i koži koja nije čista, jer deluju dezinfekcijski i uspešno čiste i sužavaju pore.

Osim spolja, preparatima na bazi sastojaka dobijenih iz grožđa na lepotu kože, ali i zdravlje celog organi-zma može da se deluje i iznutra, ako jedete grožđe ili pijete sveže isceđen sok. Sastojci grožđa pozitivno deluju na varenje, srce, krvotok i nervni sistem i podižu odbrambene mehanizme celog organizma. A za-hvaljujući činjenici da 100 gr grožđa sadrži samo oko 0,3 g masnoće i 73 kcal, ono je savršeno i za posti-zanje još jednog aspekta lepote – idealne težine.

PHOTO: Pixabay

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar