Trake za lifting lica: iluzija mladosti od nekoliko sati

18-02-2023
Featured Video Play Icon

Iako je njihova primena popularizovana u poslednje vreme, prve verzije traka za lifting lica, počele su se primenjivati pre stotinjak godina na holivudskim glumicama. Efekat im je  ponekad zaista zadivljujuć,  ali je činjenica da je princip njihove efikasnosti zasnovan na stvaranju iluzije – koja traje do 8 sati

Potpuno podizanje opuštene kože

Zahvaljujući brojnim objavama na društvenim mrežama koje uveravaju u jednostavnost njihove primene i pre svega efikasnost, trake za zatezanje lica su doživele pravu renesansu.  Ove trake su manjenjene svima koji na nekoliko sati  požele vratiti izgled lica iz mlađih dana, kad im je koža imala više kolagena, elastina i punoće, jagodice su bile u višem položaju, linija vilice bila je oštrija, a oko očiju nije bilo bora…ili pak žele postići Foxy eyes.

Kako se stavljaju trake za lifting?

Pre nego što nanesete trake na lice , potrebno je da koža bude čista i suva. Upotreba nikakvih krema neposredno pre lepljenja ne dolazi u obzir, jer se traka neće uopšte zalepiti. Kožu namestite tako da izgleda ravno i zategnuto, bez vidljivih bora, a zatim na uglovima  zalepite traku i pritegnete u stranu prema kosi. To omogućava koži da stoji na svom mestu i da se preterano ne bora, čak ni kada napravite mimički pokret ili pak nagli osmeh. Delovanje traka je do 8 sati.

flasteri protiv bora

Dugotrajno nošenje traka je štetno za kožu

Trake za zatezanje lica ne treba brkati s flasterima protiv bora. Dok flasteri zaista mogu uticati na smanjenje naboranosti kože, efekat traka je privremen i primetan samo dok ih nosimo. Dugotrajno nošenje traka može dovesti do toga da umesto zaglađivanja i sprečavanja ucrtavanja bora, dobijemo njihovo produbljivanja i veći broj. Zašto? Zato što se lepljenjem lica trakom, sprečavaju pokreti mišića te se povećava njihov otpor.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: PR photos

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar