Uradite sami ove 3 hranljive zimske maske za hidrataciju kože

02-12-2017

Tokom zimskih, hladnih i vetrovitih dana naša koža je izložena raznim negativnim vremenskim uticajima, koji mogu dovesti do njenog isušivanja, ljuspanja, pucanja i iritacije.  To su razlozi zbog kojih je u zimskom periodu neophodna dodatna i pravilna nega kože kako bismo je održali vlažnom, mekom i glatkom. Otkrijte koje 3 zimske maske za vašu kožu možete uraditi i kod kuće…

Važnost hidratacije kože tokom zime

Nephodno je koži nadoknaditi vlažnost koju je izgubila, korišćenjem krema koje nisu samo na bazi hidrantnih supstanci već i na bazi ulja. Masnoće u kremama prave film na našoj koži i ne dozvoljavaju odavanje vode. Kreme koje koristimo treba da sadrže masne kiseline i komponente poput prirodnih vlažećih faktora: uree, glicerola, alfa hidroksi kiselina, koje imaju veći kapacitet vezivanja vode. Korisni su i dodaci ostalih vitamina i hranljivih materija koje su neophodne koži. U hidrataciji kože lica mogu vami pomoći neke od maski koje možete uraditi sami kod kuće.

Mlečna maska – za iscrpljenu kožu. Na lice (izostavite deo oko očiju) nanesite malo prirodnog jogurta, maslaca ili pavlake. Posle 10 -15 minuta isperite lice hladnom vodom. Maska omekšava i podmlađuje kožu, vraća joj prirodnu Ph ravnotežu i štiti je od hladnće.

Ako imate masnu kožu, sa izraženim porama, isprobajte masku od belanca. Odvojite belance i lupajte ga dok ne dobijete čvrst sneg, koji ćete potom naneti na lice i ostaviti (oko pola sata), sve dok se potpuno ne osuši. Isperite vodom. Maska od belanca osvežava kožu, zateže je i štiti od vetra i hladnoće.

 Za suvu kožu napravite masku od pšeničnih klica i dve kašike maslinovog ulja. Smesu držite na licu dvadesetak minuta, pa isperite mlakom vodom. Ova maska regeneriše kožu.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar