Viniri za tinejdžere: pogledajte brzinu same procedure i odlične rezultate

19-12-2017
Featured Video Play Icon

Adolescencija je veoma osetljivo razdoblje za svakog tinejdžera , posebno kad je izgled u pitanju. Ipak nisu svi te sreće da im priroda podari lepe zube. Oni često ne moraju da budu pokvareni ali su jednostavno estetski nesavršeni ili možda lošijeg kvaliteta.  Sve nepravilnosti kao i traume povezane sa ružnim prednjim zubima, u kratkom će vremenu rešiti keramičke fasete odnosno viniri.

Keramičke fasete u rekordnom roku menjaju izgled osmeha

Porcelanski viniri su odlična alternativa bezmetalnim krunicama, posebno u situacijama kada je potrebno rešavanje estetskih nedostataka a uz minimalno uklanjanje zubne supstance. Najčešće se postavljaju na prednje zube gde njihov izgled i estetska vrednost najviše dolaze do izražaja.

Terapija vinirima u većini situacija daje lepše rezultate, izgled desni (ružičasta estetika) i izgled međuzubnih prostora je lepši i prirodniji, očuvano je više zubne supstance, a svi ovi detalji znatno utiču na krajnji izgled i harmoniju osmeha.  Posebno važno svim mladim pacijentima je da što pre dobiju lepe zube, zato su keramičke fasete savršen izbor.

Brza izrada i savršen estetski rezultat

Izrada faseta je delikatna procedura i nije jednostavno obezbediti njihovu dugotrajnost u vašim ustima, zato je potrebno uraditi precizan plan terapije koji će razmotriti i obuhvatiti sve faktore koji utiču na njihovu stabilnost i vek trajanja. Ovo zahteva od stomatologa  dobru procenu, iskustvo u radu i smisao za estetiku. Brušenje zuba je minimalno a ponekad nije ni potrebno.

Nakon što se izrade u  labarotoriji ili pomoću CAD-CAM tehnologije , viniri se lepe na prethodno pripremljene zube. Kako bi se postigla savršena estetika uz vinire se često  kombinuju  izbeljivanje zuba, bezmetalne krunice ili zahvati koji će ulepšati izgled desni. Održavanje porcelanskih vinira odrazumeva uobičajeno čišćenje i održavanje oralne higijene, kao i sa prirodnim zubima. a vek trajanja im je do 10 godina.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar