Super jednostavna anti-aging metoda: uz masažu kockicama leda do mladolike i zategnute kože

18-12-2017

Možda zvuči pomalo prejednostavno, ali tajna prekrasnog tena mogla bi se kriti u terapiji ledom. Kako tvrde stručnjaci, masiranje  lica kockicama leda podariće vam sjajnu kožu, i ublažiti nepravilnosti poput bora, podočnjaka i prištića … 

Ne bi li tretman bio potpuno efikasan , lice treba masirati kockicama leda svakog dana ujutro i navečer, pri čemu se savetuje nošenje rukavica, kako vam prsti ne bi promrzli. U nedostatku rukavica, zaštitite ruke leda komadom platna.  Nakon  što izvadite kockice leda iz zamrzivača, ostavite  ih neko vreme da se počnu lagano otapati.

Prilikom tretmana  treba imati na umu je da je koža lica nežna i tanka, zbog čega se isto područje ne sme tretirati duže od 15 minuta jer može doći do pucanja kapilara. Ukoliko već imate ispucale kapilare na licu, budite osobito pažljivi i čim osetite neugodu prestanite sa masažom.

Želite li osobito učinkovitu masažu, umesto vode koristite neki blagotvorni čaj ili ružinu vodicu, a možete u kalupe za led ubaciti i kockice jagode ili krastavca, jer su dobri prijatelji kože. Isto tako možete u vodu kapnuti koju kap eteričnog ulja sa željenim delovanjem , npr ulja drva čajevca, koje deluje antibiotski.

Koristi masaže kockicama leda

Za sjajnu kožu: hladnoća dokazano poboljšava cirkulaciju. Potrebna je nežna masaža kružnim pokretima

– Za ublažavanje prištića i akni: hladnoća smanjuje crvenilo. Dovoljno je pritisnuti ledom upaljena područja na nekoliko trenutaka, svaki drugi dan.

– Protiv podočnjaka: masaža zamrznutom kombinacijom ružine vodice i kockica krastavca smanjiti će natečenost i popraviti mikrocirkulaciju.

Umesto tonera za kožu: masaža ledom smanjuje pore.

Za prirodno svež i negovan izgled bez pudera i rumenila: led će zagladiti kožu i dati koži lica zdravo rumeni izgled.

– Za mladolik izgled: ova metoda usporava nastanak bora i drugih znakova starenja.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar