Zašto je mini frižider za kozmetiku apsolutni bjuti trend?

28-06-2019

U poslednje vreme izuzetno su popularni specijalni minijaturni frižideri koji su namenjeni očuvanju vaših skincare proizvoda. Glavni razlog pomame za ovim mini aparatom je činjenica da kozmetika koja se čuva u frižideru duže ostaje sveža…

Produžava se trajnost kozmetike 

Ovo je posebno važno u vrelim letnjim danima – kada je kozmetika više sklona kvarenju. Ovo posebno važni za kremaste i uljane proizvode. Često se dešava da od vlage i toplote u kupatilu losioni za telo ili kreme jednostavno užegnu. Zato je veoma korisno da te proizvode sačuvate od posledica visoke temperature.

Ohlađeni proizvodi prijaju koži

Isto kao kada se umivate ledenom vodom i neverovatno vam prija – takav je osećaj i kada nanesete rashlađeni serum ili kremu. Ovo posebno prija tokom vrelih letnjih meseci, ali i prilikom jutarnje nege kože, kada rashladjeni antirid smanjuje podočnjake. Taj efekat koža naprosto obožava, te se pokreće se cirkulacija, poboljšava tonus, a nadutost se smanjuje.

Držite kozmetiku odvojenu od hrane

Ne žele svi da drže stvari koje nanose na lice (poput rolera od žada) pored putera i jaja. Neki beauty entuzijasti veruju da treba odvojeno držati hranu i kozmetiku, zato je potpuno opravdana kupovina mini frižidera za kozmetiku.

Svi proizvodi su na dohvat ruke 

Da li želite da kopate po frižideru u potrazi za serumom iznad kuhinjske sudopere? Pretpostavljamo da ne, i da zato ipak ne želite da kozmetiku držite u frižideru za namirnice. Zato proizvodi treba da vam budu na dohvat ruke tamo gde se negujete – u kupatilu ili kod toaletnog stočića.

Koje kozmetičke proizvode trebate držati na hladnom? 

– Prirodnu kozmetiku, jer ne sadrži konzervanse i uvek ima kraći rok.

-Serume sa retinolom ili vitaminom C, jer su osetljivi na toplotu i svetlost

-Lakove za nokte – od toplote se dešava da se odvajaju u dve faze i da se zgusnu

-Tonike, serume, emulzije, mistove za lice, sheet maske, antirid – za cooling efekat na koži

-Roler od žada i ostale spravice za masažu lica – takođe za cooling efekat.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar