Žene pustile brkove i snimile reklamu kako bi pomogle muškarcima

15-02-2020
Featured Video Play Icon

U svrhu prikupljanja sredstva za lečenje raka testisa i prostate , po prvi put su u reklami prikazane žene s dlakama na licu. ”Dokle ćemo da se pretvaramo da ih nema?”, slogan je pod kojim su se i pripadnice nežnijeg pola, priključile akciji ‘Movember’ , tokom koje su do sada, samo muškarci puštali brkove 

Ženski brkovi kao znak solidarnosti

Čini se kako ženske dlake više nisu tabu tema kao nekada. Američki proizvođač brijača Billie rešio je da promeni tradiciju i percepciju o dlačicama na ženskom telu. Prošle godine u njihovoj reklami prikazane su žene sa dlakama na nogama i ispod pazuha, a sada su otišli korak dalje. Prvi put u istoriji televizijskih reklama prikazali su žene s brkovima u najnovijoj kampanji pod nazivom „Movember“ koja je održana pre dva meseca. Pogledajte video na vrhu teksta.

Žene s brkovima su posramljene

”Svi znaju da žene imaju dlačice na licu, ali se u ovakvom svetlu nikada nisu prikazivale žene ranije. Cilj kampanje je bio rušenje predrasuda o dlakama na ženskom licu, ali i prikupljanje sredstava za lečenje raka prostate i testisa. Nije u redu da se proizvođači brijača pretvaraju da žene nemaju dlake. Smatram da je to  jedna vrsta posramljivanja žena i želeli smo to promeniti”, rekla je Billie Georgina Kuli – osnivač brenda.

Laser trajno uklanja brkove

Mi vam ipak preporučujemo da izbegavate brijanje ženskih brkova žiletom , već da se odlučite za neki prihvatljiviji način poput depilacijske kreme. Ukoliko se trajno želite rešiti brkova na licu, rešenje je laser. Efikasnost tretmana ovisi o boji i debljini dlačica, kao i dubini njihova korena, stoga je potrebno više tretmana u slučaju crvenih i svetlih dlačica, u odnosu na crne.  Rezultat tretmana takođe ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima te genotipu klijenta.

FOTO: Instagram: billie 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar