14 godina je brijala bradu a onda je na nju postala ponosna!

05-03-2018
Featured Video Play Icon

Nakon 14 godina duge borbe sa sindromom policističnih jajnika i redovnog brijanja brade, Nova (26)  se odlučila  prestati brijati uklanjati dlačice sa lica.  Ne samo  da je ponosno prihvatila sebe i svoj izgled, već je pokrenula i kanal na kojem deli savete bradatim ženama. 

Nova se bori sa ovim sindromom još od kad je bila tinejdžerka i u proteklih 14 godina se redovno brijala, do pre par meseci kada je odlučila da učestvuje u kampanji “Novembar – mesec bez brijanja” koja se zalaže za prihvatanje brade koju mnogi pacijenti oboleli od raka vremenom izgube. Ali, kako su dani prolazili, Nova je pronašla samopouzdanje u svojoj bradi a nakon završetka kampanje odlučila je  da je više ne brije,  već da je ofarba kako bi joj se slagala sa bojom kose.

U postu na Facebook-u kojim se obratila ljudima koji su je optužili da samo traži pažnju Nova je napisala: “Svim ljudima koji me optužuju da samo tražim pažnju imam da kažem da su u pravu! Tražim pažnju za ljude koji se bore sa istim problemom kao i ja. Želim da me ljudi sa policističnim jajnicima vide i shvate da sam u pravu. Nema ništa pogrešnog u vezi sa mnom i mogu da budem samouverena kada je moje telo u pitanju, ako ja to želim”.

Nova se zalaže za promociju poziitivne slike o telu i osnaživanja žena koje se bore sa sličnim problemom: ”Niste sami. Nikada nista sami. I bilo da odlučite da se obrijete ili pustite bradu da raste, prelepi ste i čudesni, napisala j Nova.”  Otišla je i korak dalje te pokrenula vlastiti kanal na kojem savetuje žene sa istim problemom, kako da se našminkaju sa bradom ili kako da je neguju ( pogledajte video na vrhu teksta).

Njen gest zaista je za pohvalu, no s druge strane postoje i mnogi estetski tretmani koji rešavaju problem sa dlakama , privemeno ili trajno. Razne vrste depilacija, epilacija….

 

FOTO: Nova the Bearded Babe Facebook

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar