Matične ćelije se programiraju kako bi regenerisale naše lice i telo

06-03-2018
Featured Video Play Icon

”Matične ćelije su mlade ćelije, koje se mogu razvijati u različitom pravcu , zavisno od tkiva u kome se nađu.  Naš organizam obiluje nerazvijenim matičnim ćelijama koje mogu nadomestiti neki defekt u tkivu . Dakle, ovde pričamo o izgradnji i reizgradnji, remodeliranju vlastitih masnih ćelija i tkiva, otkriva dr Jasmina Lalošević – spec. Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu.

Naše ćelije su programirane za život

Naše ćelije su prirodno programirane do koje granice i kako se umnožavaju, davajući pravilne i karakteristične crte lica . Kako starimo , one se menjaju i fizionomija se gubi. Dodavanjem filera mi možemo da menjamo fizionomiju lica. Isto tako i tzv. mašću,  koja je dugo bila aktuelna a koristila se kao autologni filer. Međutim, taj lipofiling koji se ranije dosta radio, pa i dan danas se , možemo reći radi, nije isto što i podmlađivanje stem ćelijama.

Razlika između lipofilinga i moderne terapije matičnim ćelijama

Kada  radite lipofiling, uzimaju se masne ćelije koje se centrifugiraju, prepreru ,i napravi se  jedan autologni materijal koji će da da volumen tkivu , ali nije živ. Ukoliko  prebacite masne ćelije koje ste sačuvali , i koje obiluju stem ćelijama, odnosno matičnim ćelijama koje podmlađuju , vi ćete stimulisati  i regenerisati postojeće tkivo.

Ćelije koje same grade lice i vraćaju mu mladost

Dakle, ovde pričamo o izgradnji i reizgradnji, remodeliranju vlastitih masnih ćelija , dok na drugi način sa vlastitim masnim ćelijama samo dodajemo volumen, koji će neko vreme odolevati procesu resorpcije. Vi možete da stavite i više stem ćelija, ali one neće biti prihvaćene od strane primajuće regije. Tako da ne možete napraviti obraze kakve nikad niste imali. U tome i jeste ideja regenerativne medicine koja pospešuje prirodne procese regeneracije do one memorije koju ćelija već ima.

Zahvaljujući nano-fat graftingu, možemo stići do takvog sadržaja tkiva koji može proći i kroz tanke iglice , pa samim tim možemo tretirati i najfinije lezije na koži,stimulišući ih na obnavljanje, zaključuje dr Lalošević. Video možete pronaći na vrhu teksta.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar