80% devojaka želi izgledati kao Kajli Džener, a neke poput likova iz crtanih filmova

10-06-2019

Australijski stručnjaci za lepotu otkrivaju koliko se u poslednjoj deceniji promenila industrija estetske hirurgije . Čak 80 % devojaka u svetu želi nalikovati Kajli Džener a popularne su i bizarne želje poput popunjavanja delova usana hijaluronskim filerima 

Estetski hirurzi kao i stručnjaci za lepotu  ističu kako njihove klinike često posečuju pacijenti koji nikada neće biti zadovoljni sobom u nameri da postignu nešto što nikako nije moguće. Lekari dodaju kako im je svakako najteže raditi s ljudima koji očekuju savršenstvo i ništa manje.

”Ako ljudi ne prihvataju ograničenja koja su im data, onda neće ni prihvatiti ako im kažete da nešto nije moguće. Obično se može lako proceniti da li neko pati od telesne dismorfije zbog načina na koji priča o sebi i usput se neprestano gleda u ogledalo.

Dr Noami Mccullum

Odbijamo pacijente koji žele brzu popravku, dolaze iz ugledne klinike nezadovoljni rezultatima, imaju manje od 18 godina ili pate od poremećaja telesne dismorfije.” , kaže kozmetički lekar Dr. Naomi McCullum.

Dr Noami je pojasnila i da devojke mlađe od 18 godina uz podršku roditelja uglavnom žele da odjednom srede nekoliko stvari, dok se stariji pacijenti  ipak opredeljuju za samo jednu operaciju.

”Kada pacijent dođe na uvećanje usana, uzimamo mu istoriju bolesti, ali i istoriju prethodnih kozmetičkih iskustava i koliko je bio zadovoljan njima, kaže dr Naomi dodajući da je sve veći porast pacijentkinja u ranim dvadesetim.

– Devojke su inspirisane sestrama Kardašijan. Oni koji su u potrazi za lepotom vole transformaciju, a Kajli Džener je definitivno najpoznatiji primer transformacije. Ne samo da traže da izgledaju kao Kajli, dolaze mi i sa zahtevima da izgledaju kao junakinje iz crtaća.

Lik iz crtanog filma Pocahontas

Pored svega navedenog , jedan od najčešćih zahteva dolazi od pacijenata koji žele da popune samo određene delove usana, ali to je nešto što se ne savetuje, zaključuje dr Noami.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar