Čudotvorna norveška anti-age krema za lice od sperme: istina ili mit?

08-06-2019

Norveška kozmetička kompanija Bioforskning, otišla korak dalje  i proizvela kremu za lice od sperme.  Da li je zaista reč o novom preparatu na tržištu ili  samo staroj priči….

Krema sa  ejakulatom, prenose domaći mediji, usporava starenje kože za 20 odsto, a osim nje u prodaji su  i injekcije sperme za bore, te maske za lice koje stoje oko 27 000 RSD. Pretragom interneta , ustanovili smo da navedena švedska kompanija iako se pominje , jamačno više ne postoji, nema oficijalni sajt, nema ponuđenih kozmetičkih preparata koje proizvodi, a sama vest o kremi koja je ovih dana objavljena u domaćim medijima,  stara je skoro 10 godina.

Ipak spermidin, koji se pominje kao glavni sastojak ‘norveške kreme’ , zaista pozitivno utiče na zdravlje kože. Studije su pokazale da on usporava starenje, učinkovitiji je od vitamina E za 30 odsto i podstiče proizvodnju novih čelija i proteina. Seme sadrži i ostale hranjive komponente koje  regenerišu kožu:  antioksidanse, mnogo prirodnih hranjivih supstanci i minerala, fosfor, cink, magnezijum, kalcijum, kalijum, vitamin C i fruktozu.

Priču o čudotvornom podmađujućem učinku ejakulata,  sigurno ste barem jednom čuli od nekoga, ali je verujemo, niste shvatili ozbiljno.  No čini se kako ima i onih koji prakticiraju ovu metodu za dugovečnu mladost.  Jednom prilikom na pitanje novinara, u ‘čemu je tajna njezine lepote i mladalačkog izgleda’, čuvena glumica Heather Locker – poznata po ulozi Sammy Jo  u Dinastiji i Amande u Melroce placeu , odgovorila je:  ”stavljam seme svaki dan na lice.”

Ipak to ne znači da možete samostalno da se upustite u proizvodnju ‘kućne kreme’, jer bi to moglo završiti sa neželjenim posledicama. Direktno nanošenje ejakulata na kožu, može da izazove alergijske reakcije , kao i mnogo ozbiljnije komplikacije ukoliko donor , nije zdrava osoba, upozoravaju stručnjaci.

FOTO:  Heather Locker / screenshot

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar