Rešite se bubuljica na licu pomoću leda

06-06-2019

Ako vam je lice natečeno i crveno od bubuljica, led će definitivno biti koristan za njihovo isušivanje i ublažavanje otoka. Dejstvo leda se manifestuje kroz hlađenje kože, utrnute nervne završetke i usporen protok krvi. Osim toga, bakterije, koje mogu biti pristutne na koži i činiti situaciju još gorom, veoma će brzo biti uklonjene

Pranje i brisanje kože 

Pre svega, kada uočite neku nepravilnost na koži, morate da lepo isperete lice nekim sredstvom za umivanje, naročito ako planirate da nanosite nešto posle toga. Neoprano lice i njegovo tretiranje nosi sa sobom rizik da ćete bakterije samo proširiti na druge, nezahvaćene delove. Brisanje lica peškirom takođe može pogoršati situaciju, zato on mora da bude čist.  Kada brišete lice, nemojte vući peškir gore-dole, nego tapkajte. Tapkanjem će bakterije ostati upravo to gde se i nalaze, neće se pomeriti na druge delove lica.

Bubuljica je mala upala 

Isušivanje bubuljice podrazumeva otklanjanje crvenila, odnosno upale zahvaćenog dela na licu. Taj upaljeni deo doprinosi da se bubuljica dalje širi, najčešće da se puni gnojem i nečistoćama, odnosno, da bude toliko vidljiva na našem licu. Trik je upravo u tome da otklonimo to crvenilo koje je najvidljivije, kako bi bubuljica posle toga brže nestala. Pošto upala podrazumeva visoku temperaturu, moramo to mesto da hladimo jer je hlađenje prvi korak ka bubuljičinom nestajanju.

Led pomaže uklanjaju akni

Mesto upale na koži možemo ohladiti kockicom leda. Jednu kockicu zbog lakšeg korišćenja možemo uviti u krpu ili salvetu i staviti i prisloniti na bubuljicu. Led veoma lepo hladi tako što poboljšava cirkulaciju zahvaćenog područja, brzo zamrzava pore i time se uklanjaju prljavština i višak masnoće koji inače podstiču razvijanje bubuljice. Led držite nekoliko minuta, a ne bi bilo loše da ovaj proces istog dana ponovite nekoliko puta, kako bi bubuljica što pre nestala.

Kako kako led utiče na bubuljicu?

Ako se pitate, kako isušivanje, a stavili smo led,  onda da vas podsetimo da i kada cveće iznesete napolje, a temperatura bude ispod nule, mi kažemo da je cveće izmrzlo. Ono tada izgleda isušeno, mlohavo, zato što je voda u listu zaleđena, pore su se zatvorile i cveće ne može da živi dalje. Upravo to radi hladnoća i bubuljici na koju ste stavili led.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar