Tri osnovna koraka za negu muške kose

11-06-2019

Da biste imali zdravu i lepu kosu, osnova toga jeste briga o temenu odnosno koži glave. Ukoliko poremetite njenu prirodnu zaštitnu funkciju, moguće je da ćete se suočiti sa problemima poput retke ili masne kose, pojavom peruti, pa čak i opadanja kose u mlađim godinama. Nega kose za muskarce odvija se u tri osnovna koraka: pranje kose, sušenje i njeno stilizovanje

Pranje kose

Što se tiče pranja kose, gledajte da podesite optimalnu temperaturu vode – ne previše hladnu, jer takvom vodom nećete moći ukloniti nečistoće sa vaše kose, ali ni previše toplu, jer rizikujete da isušite kožu na temenu glave. Ukoliko je muska kosa kratka, idealna količina šampona jeste poput metalnog novčića, a najvažnije je da svaki šampon za muškarce dobro isperete!

Ne zaboravite regenerator

Kada je muška kosa u pitanju, greška skoro svakog muškarca jeste to što potpuno zaboravljate na regenerator i njegova korisna svojstva poput sjajnijeg izgleda, volumena i mekoće kose. Ako želite lepši izgled i jaču kosu, počnete da koristite i ovaj proizvod! Nakon sto ste isprali odabrani sampon za muskarce, stavite regenerator i ostavite malo da deluje na kosi, a zatim ga dobro isperite.

Preparati za jačanje kose 

Takođe, postoje i određeni preparati za rast kose i njeno jačanje koji se ne ispiraju, poput losiona za kosu sa kofeinskim kompleksom koji utiče na poboljšanje strukture dlake, te kosa postaje jaka, gusta i laka za oblikovanje, zatim ubrzava njen rast, sprečava prevremeni gubitak i deluje na produženje života korena kose. Najbolji efekat losion daje u kombinaciji sa odgovarajućim  šamponom.

Sušenje i stilizovanje kose 

Nakon pranja, sledi sušenje kose – najbolje je prvo prosušiti je što više možete peškirom, a zatim fenom koji ćete držati na rastojanju od oko 15 cm od temena glave. Ukoliko želite, nakon ovoga stilizujte kosu gelom, voskom, penom ili nekim drugim sredstvom za oblikovanje.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar