Uz ‘banana dijetu’ izgubite 18 kilograma za par meseci

12-06-2019

Nakon što je u Japanu izašla knjiga o banana dijeti, nastao je pravi banana-bum. Knjiga je bazirana na priči Hitošija Vatanabe, koji je pomoću ove dijete izgubio 18 kilograma za par meseci

Zašto je ova dijeta postala popularna? Hitoši Vatanabe tvrdi da je za gubitak suvišne težine potrebno zameniti uobičajen doručak sa bananama sa mlakom vodom. Hitoši Vatanabe kaže da kombinacija banana sa vodom sobne temperature dovodi do ubrzanja metabolizma, zato čovek koji se pridržava ove dijete, za ručak i večeru može jesti sve što želite, ali i dalje će gubiti suvišne kilograme.

Takođe, nezrele banane sadrže otporni skrob, zbog kojeg se mi osećamo sitim. Kao rezultat, proces sagorevanja masti je još intenzivniji, 30% brže, nego pomoću tradicionalnih metoda. A voda, sobne temperature poboljšava varenje, i smanjuje osećaj gladi. Pravilo  jutarnje banana-dijete je,  da je doručak je sačinjen samo od banana i vode. Možete pojesti jednu veliku ili 2 banane srednje veličine. Banane moraju biti sveže.

Nakon što je poznata japanska operna pjevačica Kumiko Mori u jednoj televizijskoj emisiji izjavila da je zahvaljujući jutarnjoj banana dijeti izgubila 7 kilograma za šest nedelja, Japanci su doslovce ispraznili police s ovim tropskim voćem u lokalnim supermarketima, o čemu su izvestili i brojni svetski mediji. U Americi sada postoji verzija Mixijeva kluba Jutarnje banana dijete, nazvana Morning Banana Diet, gde članovi izmenjuju svoja iskustva.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar