Dr Katarina Andjelkov: abdominoplastikom i liposukcijom do savršenih tela

15-05-2021
Featured Video Play Icon

Sve o oblikovanju tela pomoću abdominoplastike i liposukcije, otkriva dr Katarina Andjelkov, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije iz klinike Bel Prime

Estetska hirurgija usavršava tela

”Zahvaljujući savremenim hirurškim tehnikama, danas imamo mogućnost da oblikujemo telo pacijenata u skladu sa njihovim željama. Višak kože i masnog tkiva na kritičnim područjima, i njihovo uklanjanje…samo su neke od intervencija koje radimo u našoj klinici. Navedeni zahvati obavljaju se uglavnom u opštoj anesteziji a rezultat je trajan. Potpuni oporavak se očekuje nakon nekoliko nedelja, zavisno od intervencije”, kaže dr Katarina Andjelkov iz Bel Prime Clinic. 

pre i posle liposukcije stomaka

Liposukcija isisava masne naslage sa kritičnih regija

”Suvišna masnoća na stomaku, nogama ili nadlakticama, najefikasnije se uklanja liposukcijom. Intervencija se izvodi pomoću kanila koje se uvode pod kožu, putem malog reza od oko 4mm. Kanilom isisavamo masnoću sa željene regije a efekat je vidljiv odmah. Kandidati za ovu intervenciju su osobe koje imaju lokalizovane masne naslage, a delovi tela na kojima se najčešće radi liposukcija su: abdomen, bokovi, nadlaktice kao i leđa…a liposukcija se može uraditi i na vratu”, pojašnjava dr Andjelkov.

pre i posle abdominoplastike

Abdominolastikom protiv viseće kože na stomaku

”Posle porođaja ili usled velikog gubitka kilograma, na telu ostaje opuštena koža koje se jedino može ukloniti hirurškim putem – operacijom koja se naziva adbominoplastika. Zahvat podrazumeva rez koji je sakriven u donjem vešu i bikiniju, a pored uklanjanja kože, približavaju se i trbušni mišići i sužava struk. Prvi rezultat se vidi odmah nakon intervencije, ali je za definitivan i konačan efekat potrebno sačekati dva meseca”, zaključuje dr Katarina Andjelkov, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar