Toliko je lepa a ona prezire svoj odraz u ogledalu

17-05-2021

Lepa manekenka Džosi Kanseko, ćerka čuvenog bejzbol igrača Hosea Kanseka, prava je zvezda modne industrije ali i  na Instagramu. No bez obzira što svaka njena fotografija prikupi na stotine hiljada lajkova, ona kaže da se često dešava da mrzi svoj odraz u ogledalu

Telesna dismorfija – iskrivljena slika o sopstvenom telu

Zanosna plavuša progovorila je o mračnoj strani modeling industrije, istakavši da su modeli u Njujorku navikli da dobiju sve što žele na tacni – od besplatnog ulaska u klubove do narkotika koji im se neprestano nude, a da sve to ceo posao dodatno otežava. Sve to imalo je toliko mračan uticaj na nju, da sada ne može da se pogleda u ogledalo i da bude zadovoljna sobom. Dijagnostifikovan  joj je ozbiljan mentalni poremećaj – telesna dismorfija, odnosno iskrivljena sliku o spostvenom telu.

Devojke atletske građe ne prolaze jer se traže skeleti

”Ne sećam se kada sam se poslednji put pogledala u ogledalo, a da sam bila zadovoljna svojim izgledom, a sve to zbog konkurentske prirode industrije, posebno u Njujorku, gde su sve devojke toliko sitne i mršave i postaju sve mršavije. Uđete u manekensku agenciju, postave vam santimetar oko struka, grudi i kukova, i ako vaše mere nisu prave, jednostavno nećete dobiti posao”, rekla je Džosi. 24-godišnja manekenka nailazila je na  takve probleme, budući da je atletske građu i dugo se bavila plesom, pa je njeno telo prilično mišićavo.

Toliko vam ubiju samopouzdanje da se droga čini kao jedini spas

Džosi ističe da je Instagram danas promenio svet modelinga, ali da kada je ona ušla u tu industriju i dalje je sve bilo tradicionalno – devojke nisu mogle da se probiju ako nemaju ustaljene, odgovarajuće mere:  ”Govore vam ne, ne, ne i ne… postanete toliko poraženi, pa nije ni čudo što se u Njujorku sve te devojke drogiraju, zabavljaju, lako je ovde se okrenuti takvom životu. Čujete hiljadu puta NE i počnete da se okrećete tom mračnom mestu”, priseća lepotica.

U svetu lepih, uvek postoji nešto što biste mogle da popravite

Kansekova kaže da je i dan danas proganjaju sećanja na beskrajne redove i čekanje na audicijama i kastinzima: ”Sedite tamo sa polovinom devojaka koje ne govore engleski, ne poznajete nikoga, a oko vas je na stotine devojaka, neke od njih su toliko savršene i toliko mršave, a ja ih gledam i lomim se iznutra na komadiće. To vas udara u psihu, jer vidite da te devojke dobijaju posao i mislite da je to ono kako i vi morate da izgledate. Zato uvek postoji nešto što biste mogle da popravite’,  zaključila je Džosi.

FOTO: Screenshot Instagram:  josiecanseco

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar