Šta je retinolski senvič?

12-05-2021

Retinol je danas neizostavan kozmetički preparat, posebno kada je nega zrele kože u pitanju.  No da li ste čuli za retinolski senvič i šta on uključuje?  

Sprečite isušivanje kože

Retinolski senvič podrazumeva nanošenje retinola između dva sloja hidratantne kreme. Kako biste sprečili isušivanje i iritacije koje retinol može da izazove, najpre nanesite hidratantnu kremu na čistu kožu.  Ona bi trebala da sadrži jedan od sastojaka koji vlaže kožu poput glicerina, dimetikona, petrolatuma, ceramida, ili hijaluronske kiseline.

Hidratacija i eksfolijacija, 2 u 1

Nakon što se krema upije, nanesite retinol izbegavajući osetljive regije: okoloočnu zonu i uglove usana.  Za kraj nanesite na lice još jedan sloj hidratantne kreme. To može biti ista krema koju ste koristili za prvi sloj ili neka gušća – u zavisnosti od potreba vaše kože. Najveća prednost retinolskog sendviča što koža dobija i hidrataciju i retinolsku eksfolijaciju.

Sastav hidratantne kreme je važan

Razne studije su pokazale da bazni sloj kreme ispod retinola ne umanjuje njegovu efikasnost, a pomaže koži da izgradi toleranciju na sastojak. Sastav kreme je takođe važan za dobar rezultat. Hijaluronska kiselina može pojačati dejstvo retinoida dok glicerin i ceramidi pomažu kod tolerancije kože, bez da pojačavaju efekat retinola. Ovaj tretman se radi samo uveče, i zahteva obavezno nanošenje kreme sa visokim zaštitnim faktorom tokom dana.

Foto: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar